ارتباط عوامل ارگونومیکی محیط کار با ناهنجاری upper cross syndrome
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF14_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 431
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی،گروه آسیب شناسی ورزشی،دانشگاه غیرانتفاعی رجا قزوین،ایران
استادیار،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی،دانشگاه صنعتی امیرکبیر،تهران،ایران
استادیار،گروه تندرستی و بازتوانی ورزشی،دانشکده علوم ورزشی و تندرستی،دانشگاه شهید بهشتی،تهران،ایران
چکیده
کار ارگونومیک میتواند خطر درد را کاهش دهد، احساس راحتی در محل کار را افزایش دهد، استرس را کاهش دهد و باعثافزایش بهره وری شود. بااین حال، کار ارگونومیک در هنگام کار به طور حداکثری اجرانشده است، جایی که اختلالات عضلانیاسکلتی بزرگترین دشمن کارکنان اداری است، حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از کارگران از این اختلالات شکایت دارند. اختلالاتاسکلتی عضلانی مربوط به کار، اختلالات سیستم اسکلتی عضلانی است که در اثر تعامل محیط کار ایجاد یا تشدید میشود.تحقیق حاضر از نوع توصیفی و ارتباط سنجی بود. جامعه آماری شامل کارکنان شاغل در صنایع تولیدی بود که دامنه سنی ۲۱تا ۶۰ سال و ساکن شهر تهران بودند. تعداد نمونه ها ۱۰۰ نفر بودند که با نرم افزار G POWER محاسبه گردید. ناهنجاریهای اسکلتی عضلانی سر به جلو و شانه جلو آمده به روش فتوگرامتری بوسیله خط کش منعطف مورد بررسی قرار گرفت. نمرهکلی وضعیت بدنی توسط آزمون نیویورک بررسی گردید. جهت ارزیابی پاسچر در وضیعت ایستاده از نرم افزار RULA استفادهشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون خطی با نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.نتایج رگرسیون نشان داد بین متغیرهای پیش بین و ملاک (RULA) ارتباط معنادار وجود دارد (۰۰۰ / ۰ = p و ۳۴۶ / ۱۱ = f) ورگرسیون خطی این مدل توانسته ۲ / ۵۱ درصد واریانس متغیر ملاک را پیشبینی کند (ضریب تعیین= ۸۱۳ / ۰). نتایج آزمونضرایب رگرسیونی نشان میدهد متغیرهای پیش بین تست نیویورک، سر به جلو و شانه جلو آمده به طور معناداری میتوانندامتیاز کلی RULA را پیش بینی کنند که از بین آنها، عارضه کایفوزیس از اثر بیشتری برخوردار می باشد. همچنین مقدارمنفی بتا برای تست نیویورک نشان میدهد ارتباط آن با RULA معکوس می باشد.بنابراین، در این مطالعه نشان داده شد که در گروه صنعتی ابری، اختلالات اسکلتی عضلانی بیشتر در نواحی کمر وشانه ازبیشترین فراوانی برخوردار است. بنابراین اقدامات انجام مداخلات اصلاحی به ویژه از نظر ارگونومیک جهت بهبود شرایط کارالزامی میباشد. لازم است اولویت اقدامات اصلاحی با توجه به سطح خطر به دست آمده تعیین گردد.کلیدواژه ها
اختلالات اسکلتی عضلانی و حرکتی، RULA ، عوامل ارگونومیکیمقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.