مطالعه مروری نظاممند: کاربرد اینترنت اشیا در حوزه سلامت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقای سلامت با محوریت سلامت از دور
  • کد COI اختصاصی: THPC05_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره ستوده

کارشناس فناوری اطلاعات، شرکت دیدهبان تجارت، شیراز، ایران

ربابه وحیدی کلور

دانشجوی دکترای مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران ایران

چکیده

مقدمه: در فناوری اینترنت اشیا هر دستگاه با داشتن درسی منحصربه فرد به اینترنت وصل می شود. این فناوری کاربردهای بسیاری درحوزه سلامت دارد. اینترنت اشیا در نحوه ی ذخیره ی داده های بزرگ سلامت دخیل است. همچنین شامل دستگاه هایی برای بهبود وکنترل وضعیت جسمی بیماران می باشد. در این مقاله به بررسی کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه سلامت می پردازیم.روش پژوهش: در این مطالعه پس از جستجوی سیستماتیک از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۲۲ در پایگاه های اسکوپوس، وب و پاب مد بااستفاده از کلمات کلیدی صنعت سلامت، اینترنت اشیا ، ۸ مقاله انتخاب شده است. نحوه گردآوری داده ها نیز با جستجوی واژگان کلیدیدر متن مقالات و ارتباط هر پاراگراف با موضوع مورد نظر صورت گرفته است.یافته ها: از بین ۲۰ مقاله استخراج شده تعداد ۸ مقاله مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. موضوعات مهم این مقالات امنیت دراینترنت اشیا جهت توسعه سلامت هوشمند، سیستم دسترسی خود تطبیق داده های بزرگ سلامت مبتنی بر اینترنت اشیا، معماری وپروتکل های اینترنت اشیا، پرونده های سلامت، مزایا و چالش های اینترنت اشیا، رمزنگاری داده های بزرگ بوده است.نتیجه گیری: با ورود اینترنت اشیا به حوزه سلامت بیماران با کنترل بیماری های مزمن خود توسط دستگاه های هوشمند از حاد شدنبیماری خود پیشگیری کرده اند. همچنین با ایجاد پرونده های الکترونیک سلامت، اطلاعات درمانی بیماران به صورت دیجیتال بایگانی میشود. برای جلوگیری از دسترسی افراد به پرونده های بیماران داده ها نیز رمزگذاری می شوند.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، سلامت، بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.