کاربرد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در چشم پزشکی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش فناوری اطلاعات و ارتقای سلامت با محوریت سلامت از دور
- کد COI اختصاصی: THPC05_227
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 206
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
مقدمه: توانمندی واقعیت های گسترده برای ایجاد محیط هایی که در دنیای واقعی غیرممکن یا دشوار است، نقش به سزایی در پزشکیدارد. در چشم پزشکی نیز شبیه سازهای واقعیت مجازی به عنوان ابزاری برای آموزش جراحی، محبوبیت و پیشرفت های فراوان تشخیصیو درمانی پیداکرده اند. بنابراین هدف مطالعه حاضر، شناسایی و بررسی کاربرد واقعیت های مجازی و افزوده در حوزه آموزش، تشخیص ودرمان در چشم پزشکی است.روش پژوهش: در این مطالعه مروری و در سال ۱۴۰۱ ، به منظور یافتن مقالات مرتبط از پایگاه های Pubmed, Scopus و موتورجستجوگر Google scholar با واژگان کلیدیی واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و چشم پزشکی به زبان انگلیسی و بدون محدودیت زمانیاستفاده شده است. با توجه به شاخص ها، مقالات به دقت بررسی شده و با حذف مقالات غیرمرتبط، تکراری و همپوشان، هدف مطالعهمحقق شد.یافته ها: درمجموع ۱۹ مقاله مرتبط باهدف مطالعه، توسط محققین موردبررسی قرارگرفته و داده ها از مقالات استخراج شدند. نتایج اینپژوهش طیف گسترده ای از کاربردهای واقعیت های مجازی و افزوده در چشم پزشکی را نشان میدهد که می تواند به طور چشمگیری دربهبود مهارت های موردنیاز این حوزه موثر باشد. در آموزش، شبیه سازهای واقعیت مجازی کارایی خود را در بهبود مهارت های جراحی وافتالموسکوپی نشان دادند. در مقایسه با سایر شبیه سازهای جراحی، شبیه سازهای چشم پزشکی به طور گسترده در برنامه های آموزشیچشمپزشکی مورداستفاده قرار نمیگیرند. و این در حالی است که جراحیهای انجامشده توسط افراد مبتدی، با خطر آسیبرساندن بهبیمار همراه است. در تشخیص، دستگاه های واقعیت افزوده در ارزیابی بیماران مبتلابه گلوکوم کمک کننده و در درمان، سیستم هایجراحی هدآپ به عنوان جایگزین های ایمن و اثربخش روش های مرسوم شناخته شدند. همچنین درزمینه بهبود عیوب انکساری، کاشتلنز و آموزش دانشجویان بینایی سنجی کمک کننده خواهد بود.نتیجه گیری: کاربرد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در چشم پزشکی، امکان ارتقای عملکرد آموزشی، بهبود کیفیت و کاهش خطاهایدرمانی و افزایش دقت و ارزیابی در خدمات تشخیصی را فراهم می کند. این فناوری های نوپا، با غلبه بر محدودیت های محیط فیزیکی،آینده روشنی در چشم پزشکی را نوید می دهد. البته تا زمانی که چالش های تامین مالی وجود دارد، واقعیت های افزوده علیرغم تواناییبالایشان، تنها می توانند نقش پشتیبانی را در برنامه های آموزشی و جراحی ایفا کنند.کلیدواژه ها
واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، چشم پزشکی، فناوری اطلاعات، پزشکیمقالات مرتبط جدید
- سنجش ادراک تاثیر مولفه های اقلیمی و غیرطبیعی (انسانی و معنوی) در بروز خشکسالی (مطالعه موردی: بهره برداران حوزه آبخیز قلنگان)
- New Developments in the Diagnosis and Treatment of Oral and Dental Diseases
- The Impact of Artificial Intelligence in Improving the Design and Production Process of Dental Prostheses
- Capturing Daily Life Factors To Inform Targeted Suicide Prevention Interventions For Young People
- تاثیر عصاره های طبیعی گیاهی در بهبود مسمومیت های حاد کبدی :مقاله مروری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.