لجستیک نظامی در جنگ های معاصر و آینده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری آماد و پشتیبانی دفاعی در گام دوم انقلاب اسلامی
  • کد COI اختصاصی: DLSPIR01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن صراف جوشقانی

کارشناسی ارشد مدیریت صنایع، مرکز مطالعات و پژوهش های لجستیکی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)

حسین قنبریان

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، مرکز مطالعات و پژوهش های لجستیکی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)

یوسف انوشه

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، مرکز مطالعات و پژوهش های لجستیکی، دانشگاه جامع امام حسین (

چکیده

امروزه نسل پنجم و ششم جنگ ها شکل گرفته است، هدف این نسل جنگ ها را تهدید، ادراک و شناخت عنوان کرده اند. براین اساس ترکیبی از نسل های مختلف جنگ وجود داشته که مبانی نظری و شناختی خود را دارد. جنگ های آینده، غالبا بعنوان نبرد ترکیبی و بیشتر میان مردم و افکار عمومی و غالبا در شهرها، با استفاده از تنوع گسترده ای از تسلیحات، تجهیزات، مهمات و مواد منفجره است که در آن نه فقط استفاده از قدرت آتش (مطابق جنگ های کلاسیک) بلکه غلبه شبکه های اجتماعی، جنگ اطلاعات و عملیات فریب به بخش حساسی در یک نبرد مدرن تبدیل شده است؛ که نمود وقوع جنگ های ترکیبی در سنوات اخیر، در سوریه، عراق و قفقاز به اشکال مختلف دیده شد. تکامل سریع جنگ های معاصر و ناهمتراز، چالشی جدی برای طراحان مسائل دفاعی ایجاد کرده است تا ضمن استفاده مناسب تر از تسلیحات، مهمات و سایر تجهیزات جنگی، اقدامات مردمی جبهه مقاومت خودی را تقویت نموده یا اقدامات تروریستی طرف مقابل را خنثی نمایند. در این عرصه مطابق تهدیدات پیش رو در حوزه لجستیک و آمادرسانی، از تدارک، ذخیره سازی تا حمل و نقل دچار تغییرات اساسی شده است. در این مقاله ابتدا جنگ های معاصر و آینده معرفی شده، سپس ویژگی های لجستیک نظامی بیان شده، جنگ های کلاسیک، جنگ های معاصر و آینده و لجستیک آنها با هم مقایسه شده و در نهایت الگوی لجستیک نظامی در نبردهای معاصر و آینده ارائه شده است.

کلیدواژه ها

لجستیک نظامی، جنگ کلاسیک، نبرد ترکیبی، جنگ ناهمتراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.