جایگاه تشبیه پربسامدترین عنصر خیال در اشعار عبدالباقی مجددی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی فرهنگ و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: PLCCONF09_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامیر مشهدی

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

شهرزاد کیانی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان۳ استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدعلی محمودی

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

خیال ،عنصر و ماده اصلی شعر است. شاعر به مدد برقراری ارتباط و همانندی بین اجزاء موجود در طبیعت تصاویریبدیع و زیبا میآفریند. این تصاویر خیالی ماحصل ذهن خلاق و تصویرساز اوست. عادی ترین و ساده ترین صورتخیال، تشبیه است. هدف از تشبیه ادای معانی و تصویرسازی روحیات و عواطف شاعر در برخورد با محیط پیرامونخود است. عبدالباقی مجددی یکی از شاعران و صوفیان بلندپایه افغانستان است. او که شاعری تصویر گراست بهمدد عنصر تشبیه، به خلق تصاویری زیبا میپردازد. در این پژوهش، تشبیهات دیوان اشعار عبدالباقی مجددیبررسی می شود . انواع تشبیه، از نظر وجه شبه، ادات تشبیه، حسی و عقلی بودن تشبیه، مفرد، مقید و مرکببودن تشبیهات، تعدد مشبه و مشبه به ها مورد تجزیه و تحلیل واقع می گردد.

کلیدواژه ها

خیال، تصویرسازی، تشبیه، عبدالباقی مجددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.