الگوی تداوم خرید محصولات مشابه اصل در سطح سازمانی (مورد مطالعه: محصولات صوتی و تصویری مشابه اصل)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات رفتار مصرف کننده، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCBS-10-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یونسی

دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد واحد امارات

فریز طاهری کیا

دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزکوه

علیرضا روستا

ادانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی کیش،

سیاوش احمدی چهره برق

۴. استادیار، عضو هیئت علمی، گروه آمار و ریاضی، دانشکده علوم پایه، واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

چکیده

هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی تداوم خرید سازمانی محصولات مشابه اصل است. پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا از نوع پژوهش های آمیخته (کیفی-کمی) است. ابزار جمع آوری داده در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه است که روایی و پایایی آنها مطلوب ارزیابی گردید. به همین منظور در ابتدا به منظور جمع آوری داده ها، پس از بررسی ادبیات و پیشینه پژوهش های انجام شده، چارچوب و پروتکل مصاحبه نیمه ساختاریافته تهیه و تدوین و در ادامه مشارکت کنندگان از میان کارشناسان و خبرگان علمی و اجرایی فعال در صنعت محصولات صوتی و تصویری مشابه اصل با روش نمونه گیری هدفمند "گلوله برفی" انتخاب شدند. همچنین نمونه آماری پژوهش در بخش کمی را ۳۸۶ نفر از خریداران سازمانی و تولیدکنندگان این نوع محصولات در داخل و خارج از کشور تشکیل می دهند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی، از استراتژی مفهوم سازی بنیادی با کمک نرم افزار MAXQDAو در بخش کمی از حداقل مربعات جزئی (PLS) استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که عوامل مبتنی بر سازمان خرید، واکنش های خریدار و اعتبار توزیع کننده باعث تداوم خرید سازمانی محصولات مشابه اصل شده است. این پژوهش همچنین مولفه های راهبردهای شناختی را معرفی می کند که خود تحت تاثیر شرایط مداخله گر (آمیخته بازاریابی و فاکتورهای سازمانی) و زمینه ای (فاکتورهای کلان محیطی و فاکتورهای فنی و اجرایی) قرار می گیرند. پیامدهای اجرای راهبرد نیز شامل پیامدهای طرف عرضه، تقاضا و پیامدهای مربوط به چالش ها و مخاطرات است. یافته های بخش کمی پژوهش نیز موید تایید تمامی فرضیه های اصلی است.

کلیدواژه ها

تداوم خرید, محصولات مشابه اصل, خرید سازمانی, صنعت محصولات صوتی و تصویری, نظریه مفهوم سازی بنیادی (داده بنیاد)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.