بررسی هیدرولیکی و راه کارهای جلوگیری از تخریب بیشتر پل بند گرگر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: CMCILFUS03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره اوجی شیراز

دانشگاه آزاد تهران مرکز، دانشجوی کارشناس ارشد گروه مرمت بناهای تاریخ

محمدحسن محب علی

هیئت علمی سازمان میراث فرهنگی،دانشیار پایه ۲۴ دانشگاه علم وصنعت

ناصر طالب بیدختی

هیئت علمی دانشکده مهندسی شیراز، استاد

سامان عباسی چناری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، کارشناس ارشد سازه های آبی

چکیده

پل بند تاریخی گرگر یک عنصر مهم در سیستم سازه های آبی شوشتر است که در سال 1389 به ثبت جهانی رسیده است. این قسمت ازسازه، هم به عنوان بند و هم به عنوان پل با سه دهانه در سه فاز ارتفاعی مختلف جهت عبور آب عمل می کند که در اثر عوامل مختلفی باشدت های متفاوت در حال تخریب است و مسلما تخریب این عنصر تمام سیستم سازه های آبی را به چالش می کشد. این نکات ضرورتمحاسبات هیدرولیکی بمنظور جلوگیری از تخریب بیشتر و مرمت پل بند و نقد تدابیر مرمتی اعمال شده را فراهم می کند و به عبارتیدستیابی به یک طرح مرمت از دستاوردهای این تحقیق است. در این تحقیق با شبیه سازی جریان ورودی به این قسمت از سازه ها به کمک نرم افزار Flow3D، مدل عددی الگوی جریان در برخورد با پل بند گرگر، مورد بررسی قرار گرفت و تخریب این سازه از نظر هیدرولیکی در دو موقعیت زمانی متفاوت بررسی شد. نتایج نشان داد که یکی از اصلی ترین علت های خرابی پل بند گرگر، برخورد مستقیم جریان آب با آن بوده است و با توجه به وجود دیواره های محافظ که در مقابل پل بند به منظور جلوگیری از تخریب قرار داده شده، جریان پس از عبور از دهانه ورودی، با دیواره محافظ برخورد می کند و استهلاک انرژی جریان آشفته ورودی، به صورت کامل توسط این دیواره گرفته می شود.

کلیدواژه ها

محاسبات هیدرولیکی، پل بندگرگر، سازه های آبی شوشتر، مدل Flow3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.