مطالعه و بررسی اقتصادی بین میزان تولید در کشور و رابطه متقابل آن با تورم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی اقتصاد سنجی، روشها و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: ECONOMETRICS01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان ترابی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان

مهبد شاهکوهی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی، دانشگاه آزاد اس

مهدی افشار

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی، دانشگاه آزاد اس

فاطمه حیدری

کارشناس ارشد مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری، دانشگاه یزد

چکیده

این تحقیق به تجزیه و تحلیل ارتباط متقابل بین تولید بخشی و تورم در اقتصاد ایران، با استفاده از الگوهای خودرگرسیونی برداری و الگوهای تصحیح خطای برداری می پردازد. در این تورم- تحقیق از داده های سال های (1358-1389) استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که ریشه تورم در ایران صرفاً پولی نیست و مزمن بودن تورم در ایران به متغیرهای واقعی (تولید و تولید بخشی که در این مقاله به آن میپردازیم) نیز ارتباط دارد. بر اساس نتایج این تحقیق نشان می دهد رابطه تولید و تورم یک رابطه ی بلند مدت است. (یعنی افزایش تولید در بلند مدت موجب کاهش تورم می شود) در حالی که این رابطه (تولید بخشی و تورم) در بخش خدمات نسبت به بخش های صنعت و کشاورزی رابطه ی کوتاه مدت تری است برآوردی بخش خدمات نسبت به سایر بخش های تولیدی الگوهای خودرگرسیونی برداری از طرف دیگر با توجه به نتایج مدل در مقابل افزایش تورم حساس تر است؛ به طوری که با افزایش تورم، در کوتاه مدت تولید بخش خدمات نسبت به سایر بخش های اقتصادی سریع تر افزایش می یابد و هم چنین با افزایش تولید بخش خدمات نیز نسبت به سایر بخش ها تورم سریع تر کاهش می یابد. نتایج حاصل از تخمین الگوها بر امر سیاست گذاری اقتصادی حاکی از آن است که، برای کنترل تورم در ایران نمی توان صرفاً بر سیاست های پول تکیه کرد و در بلند مدت باید بخش واقعی اقتصاد (تولید) را نیز مد نظر قرار داد.

کلیدواژه ها

تورم- تولید بخشی- الگوی رگرسیون برداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.