بررسی تاثیر مهارتهای فراشناختی بر هوش متبلور دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE17_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار سنگری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

ابوطالب سعادتی شامیر

عضو هیات علمی گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

با وجودی که بسیاری از مردم اظهار می کنند که هوش آنان به تدریج با بالا رفتن سنشان کاهش مییابد اما پژوهشها نشان داده اند که در حالی که هوش سیال پس از دوران نوجوانی رو به کاهش میگذارد، هوش متبلور همچنان در طول دوران بزرگسالی افزایش مییابد. مطالعات متعددی تاثیر مهارتهای فراشناختی بر هوش را مورد بررسی قرار داده اند، اما تا کنون مطالعه ای در زمینه تاثیر مهارتهای فراشناختی بر هوش متبلور انجام نشده است. از این رو تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر مهارتهای فراشناختی بر هوش متبلور دانشجویان انجام شده است. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی بوده و طرح پژوهشی آن از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم تحقیقات است، که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و با استفاده از فرمول کوکران، ۳۶۴ نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. سپس هوش متبلور دانشجویان با استفاده از پرسشنامه هوش متبلور ارزیابی شد. در نهایت به منظور بررسی تاثیر مهارتهای فراشناختی بر هوش متبلور دانشجویان (پس آزمون)، از بسته آموزشی مهارت های فراشناختی استفاده گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز با استفاده از نرم افزار spss انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده، میانگین نمره هوش متبلور معادل ۶۹,۸۷ به دست آمد که نشان می دهد هوش متبلور دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات در محدوده متوسط قرار دارد. همچنین نمره هوش متبلور دانشجویان در پیش آزمون معادل ۶۹,۸۷ بود که در پس آزمون به ۷۰,۲۵ افزایش می یابد. اما این افزایش از نظر آماری معنادار نبود .(p=۰,۳۳۷) بنابراین آموزش مهارتهای فراشناختی بر هوش متبلور دانشجویان اثر گذار نبود. پیشنهاد می شود تاثیر مهارتهای فراشناختی بر انواع دیگر هوش موردمطللعه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

هوش، هوش متبلور، فراشناخت، مهارتهای فراشناختی، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.