بررسی روش های ایجاد خلاقیت در آموزش و یادگیری دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_2619
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 286
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان الزهرا (س) زنجان
دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان الزهرا (س) زنجان
دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان الزهرا (س) زنجان
دانشجوی کارشناسی پیوسته آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان الزهرا (س) زنجان
چکیده
اهداف آرمانی : نقش روش تدریس کاوشگرانه در ایجاد خلاقیت و یادگیری کودکان را در قالب مسئله های تربیت ، خلاقیت و تحول روابط قدرت نمایان کرد.هدف اصلی : بررسی نقش روش تدریس کاوشگرانه در افزایش خلاقیت و یادگیری کودکان.در تحقیق حاضر، طرح های تحقیق همبستگی وعلی مقایسه ای مورد استفاده قرارگرفته است ، زیرا محقق از یک طرف به بررسی روابط بین متغیرها، و ازطرف دیگر، به بررسی تفاوت بین خانوادههای کم جمعیت و پرجمعیت ، پس از اینکه به طور طبیعی به خانوادههای کم جمعیت و پرجمعیت تقسیم شده، پرداخته است . همچنین می توان گفت که این پژوهش ، به دلیل بهره گیری از سه ابزار مختلف (دادههای عددی ، نظر سنجی و مشاهده)، تحقیق کمی و کیفی یا در هم تنیده است .اگر چه رابطه علی (تاثیر و تاثر) بین متغیرها باید با طرح های تحقیق آزمایشی بررسی شود، لکن در صورتی که دادههای به دست آمده از طرح های تحقیق علی - مقایسه ای با روشهای پیشرفته آماری مانند رگرسیون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شوند - چنانچه دراین تحقیق انجام شده - می توانند تا حد زیادی بیانگر رابطه علی باشند. این مقاله شیوه های تدریس خلاقیت آفرین را مورد بررسی قرار می دهد .در این مقاله خلاقیت و یادگیری تعریف و تشریح شده است . همچنین ضرورت پرورش خلاقیت در دانش آموزان، عوامل آموزشگاهی موثردرخلاقیت ، موانع خلاقیت و ویژگی های دانش آموز خلاق بیان شده و درپایان روشهای تدریسی که موجب پرورش خلاقیت میشوند مورد بررسی قرارگرفته است .یافته های این مقاله نشان میدهد که پژوهش ، بستری مناسب برای تقویت و گسترش روحیه ابتکار، نوآوری وخلاقیت است . معلم به عنوان ایجادکننده شرایط و تسهیل کننده یادگیری دانش آموزان می تواند از طریق نوگرایی ، انعطاف پذیری ، عدم اجبار دانش آموزان به حفظ و انباشت ذهنی ، شوخ طبعی ، پرهیز از راهبردها و روش های قالبی آموزش، زمین هسازی برای ابراز وجود شاگردان و افزایش اعتماد به نفس در آنان، تحریک حس کنجکاوی فراگیران و بالاخره توام ساختن آموزش با پژوهش به آموزش خلاق و پرورش خلاقیت در کودکان و نوجوانان بپردازد.کلیدواژه ها
خلاقیت ، آموزش و یادگیری ، عوامل موثر بر خلاقیت ، راهکارهای پرورش خلاقیت ، تکنیک خلاقیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.