بررسی نقش رسانه در هویت یابی فرزندان این سرزمین
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_2514
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
حوزه علمیه محمدیه فیروزآباد
چکیده
قدمت یک کشور به اندازهی قدمت فرهنگ و پیشینه ی تاریخی و تمدنی آن است . ماندگاری یک فرهنگ نیز به طور مستقیم به انتقال سینه به سینه مولفه های آن بستگی دارد. پایه و بنای یک فرهنگ ، اسطورهها، الگوها، نمادها و اسوههایی هستند که رفتار، کردار و اعمال شاخصی داشته اند و باعث پویایی ، رشد و پیشرفت آن جامعه بوده اند؛ الگوهایی که خود در درون آن فرهنگ پرورانده شده اند. وقتی فردی فرهنگی را می پذیرد، یعنی تمام مشخصه های آن را درونی می سازد و رفتاری که خروجی آن است کاملا با باورها، اعتقادات و نگرشهای آن فرهنگ پذیرفته شده مطابقت دارد. در نتیجه ، انتظار می رود سیاست گذاران و فعالان رسانه ای حوزه ی کودک، ویژگی های افرادی نظیر سلمان فارسی ، پوریای ولی ، آرش، فریدون، رستم و… را برای کودک ایرانی به تصویر کشند تا خلق وخوی این کودک در چارچوب فرهنگ اسلامی و ملی پرورش یابد.حتی این موضوع قابل اهمیت است که ساخت شخصیت های خیالی بدون وجود خارجی نیز باید در داخل همان فرهنگی صورت گیرد که کودک متعلق به آن است . این ساختن هیچ منافاتی با حقیقت ندارد، زیرا شخصیت خیالی با کنار هم قرار دادن خصلت های نیک یک فرهنگ ، به مرحله ی خلق می رسد. به نظر می آید جای خالی اسطورههای ایرانی ، در جامعه ی امروزی مشهود است و هر ایرانی آن را احساس می کند؛ تا جایی که کودک ایرانی مرد عنکبوتی را بهتر از پوریای ولی و بتمن را بهتر از رستم می شناسد. این شاید زنگ خطری است برای فرهنگی غنی که اسطورههایش را امروزی نکرده و در زمانهای پیشین جا گذاشته است .از هنگامی که رادیو و به خصوص تلویزیون در ایران جایگاه ویژهای در بین مردم یافتند و اصطلاح »وسایل ارتباط جمعی « همگانی شد، »فرهنگ انبوه« نیز متولد شد که حاکی از ارتباط رسانه ها با عموم جامعه است (ستاری ، ۱۳۸۵، ص ۶۹). ظهور صنعت و فناوری های ارتباطی ، تاثیرات فرهنگی عمیقی بر جامعه داشته است . وسایل ارتباط جمعی ، نقش انتقال فرهنگ به جریان زندگی مردم را دارد.کلیدواژه ها
هویت ، فرزندان ایران،رسانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.