اقدام پژوهی : چگونه توانستم پریسا دانش آموزی با نیازهای ویژه را به درس ریاضی علاقه مند کنم ؟
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_2490
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 358
نویسندگان
کارشناسی ارشد، برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد تبریز
چکیده
تحقیق حاضر در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در پایه اول مدرسه ی گلها واقع در منطقه گوگان استان آذربایجان شرقی با یک دانش آموز انجام شده است . تحقیق من در سال ۹۵ توانست رتبه ۳ استانی را در استان آذربایجان شرقی کسب نماید. همیشه دوست داشتم بتوانم این اقدام پژوهی را در جایی به ثبت برسانم تا بتوانم وظیفه خود را به عنوان معلم کودکان با نیازهای ویژه به انجام برسانم .بنابر این سعی کردم اقدام پژوهی حاضر را طبق اتفاقات آن سال با رویکرد و اطلاعات جدیدم بنویسم .اکنون شاگردم کلاس هفتم را با موفقیت به پایان رسانده است . مساله ی مورد نظر، بی علاقه گی ، بی توجهی و غیرفعال بودن دانش آموزم پریسا درانجام فعالیت های درس ریاضی و رضایت بخش نبودن نتایج آزمون های عملکردی او بوده است . هدف از انجام این تحقیق ، افزایش میزان علاقه مندی دانش آموز پایه اول دبستان یاد شده به درس ریاضی و انجام فعالیت های آن در درس مورد نظر بوده است . بر این اساس، من با استفاده از روشهای علمی - عملی به منظور کسب دادههای لازم، از منابع گوناگون تحقیق مانند: همکاران و مدیر، سرگروه بازنشسته آموزش درس ریاضی ، دانش آموزان و والدین او، کتابها، مجلات، اینترنت ، بررسی کارنامه ی تحصیلی و ارزیابی نتایج آزمونهای برگزار شده، به تجزیه و تحلیل آنها جهت شناسایی عوامل موثر در ایجاد مساله و یافتن راهحل های پیشنهادی پرداختم . سپس به ترکیبی از چندین راهکار عملی از میان راه حل های پیشنهادی مبادرت ورزیدم . آن گاه پس از اعتبار بخشی توسط گروه پژوهش ، به اجرای راهحل های انتخابی اقدام نمودم که عبارت بودند از : ۱ - تبدیل کلاس کلاس ریاضی به کارگاه علمی -عملی . ۲- ساخت وسایل کمک آموزشی توسط پریسا . ۳- فعالیت گروهی . ۴- نخ کردن مهره . ۵ - استفاده از کارت اعداد . ۶ - مقایسه اعداد و مقادیر به کمک مهره ها و حبوبات. ۷- آموزش جمع اعداد به کمک اشیای واقعی . ۸- جدول ارزش مکانی و دسته هایی از نی . لازم به ذکر است ، پس از اجرای راهحل های فوق، موفق گردیدم تا دانش آموزم را علاقه مند به یادگیری مفاهیم ریاضی کنم . او که در اوایل سال تحصیلی از مدرسه و معلم بیزار بود با اشتیاق در سر کلاس درس حاضر می شد ، او که با کلاس ودرس ریاضی بیگانه بود در پایان سال توانست هر ۳ جلد کتابهای آموزشی را به پایان برساند .در پایان این نتیجه به دست آمد که ، استفاده از روشهای متنوع تدریس متناسب با هدف هر درس، ارائه فعالیت های عملکردی به دانش آموزان با توجه به تفاوتهای فردی ، نیازها و علایق آنان و تشویق های مناسب ، تقویت حافظه دیداری و شنیداری ، پرورش دقت و توجه فراگیران، در قالب بازی های هدفدار، در افزایش میزان علاقه مندی آنان به درس ریاضی و انجام فعالیت های عملکردی آن، بسیار موثر بوده است .کلیدواژه ها
نیازهای ویژه ، درس ریاضی ،علاقه مند کردن ، پایه اولمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.