تحلیل و تبیین نقش آموزش و پرورش در تحرک اجتماعی جامعه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_2311
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 262
نویسندگان
دکتری جامعه شناسی، آموزش و پرورش ناحیه یک کرمان و استاد دانشگاه فرهنگیان کرمان
چکیده
پدیده تحرک اجتماعی ، یعنی امکان عبور آزادانه افراد و گروه ها از مقام و منزلتی به مقام و منزلتی والاتر، یکی از عوامل مهم در ایجاد انگیزه در کارکنان، موفقیت سازمان و توسعه جامعه به شمار می آید، اما از دیرباز و طی تاریخ تمدن بشری ، افراد و گروه های ذی نفوذ وقدرتمند حاکم ، بر اساس اصل پایدار منافع شخصی ، با تاسیس بافت های سخت و آهنین به گونه شبه کاست ها و ترسیم مرزهای مشخص ، امکان تحرک اجتماعی افراد را در نظام های اداری ، سیاسی ، و اجتماعی سلب یا بسیار دشوار کرده اند . آموزش وپرورش و تحصیلات یک عامل موثر در تحرکات اجتماعی است . این نهاد می تواند همانطور که گفتیم با دادن اطلاعات وآموزش مهارت های لازم افراد برای گرفتن مشاغلی که ارزش اجتماعی بالایی دارند آماده کند . آموزش پرورش ارزش نمادین نیز دارد افراد می توانند با گرفتن مدارک تحصیلی بدون آنکه در آن حیطه فعالیت کنند از آن برای بالا رفتن پایگاه اجتماعی خود استفاده کنند . از طرفی آموزش وپرورش می تواند از طریق دادن امکانات واتخاذ سیاست های مناسب به طبقه های پایین جامعه برای تغییر پایگاه اجتماعی آنها کمک کند . سیاست هایی مانند بورس تحصیلی وغیره . مراکز تربیت معلم پرورش معلمین شایسته میتوانند جامعه را به تحرک وا دارند . معلم و مدیران آموزشی مهم ترین عامل تحرک تحصیلی به حساب می آید و تحرک تحصیلی خود یکی از عوامل موثر در تحرک اجتماعی استکلیدواژه ها
تحرک اجتماعی ، آموزش و پرورش ، مدیران ، معلمانمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.