مطالعه و بررسی تاثیر دما و غلظت بالای فنل بر عملکرد بیو راکتور در تصفیه پسابهای فنلی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی
- کد COI اختصاصی: PASAB03_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1512
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
استفاده مجدد از پساب ها و فاضلاب ها به علت نیاز روز افزون به آب، روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. روش های مختلفی برای تصفیه پساب ها، با توجه به نوع پساب و آلاینده های موجود در پساب وجود دارند. فرایندهای بیولوژیکی تصفیه ی پساب و فاضلاب به طور گسترده برای تصفیه فاضلابهای شهری و صنعتی استفاده می شوند. در فرایندهای تصفیه ی بیولوژیکی یا بیوشیمیایی، مواد نامطلوب آلی به عنوان مواد غذایی در اختیار یک جمعیت باکتریایی یا ترکیبی از چند جمعیت باکتریایی قرار می گیرند تا این مواد را در متابولیسم خود مصرف کنند. پارامتر های مختلفی نظیر زمان ماند جامد (SRT)، غلظت ماده آلاینده ورودی، میزان اکسیژن ورودی و دما بر عملکرد این نوع سیستم ها تاثیر گذار می باشند، در این تحقیق اثر دو عامل دما و غلظت ماده آلاینده به عنوان دو پارامتر عملیاتی مهم مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایشات با استفاده از پساب سنتزی انجام شدند و از لجن فعال پالایشگاه تهران که قبلا با فنل سازگار شده بود به عنوان واحد بیولوژیکی استفاده گردید. ابتدا اثر دما ( 25 و C̊ 35 ) بر میزان حذف فنل مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گرید که در غلظت ثابت، عملکرد سیستم در دمای بالاتر بهتر بوده و درصد حذف فنل در دماهای بالاتر به مراتب از سیستم با دمای پایین تر بیشتر بوده است اما در تمامی دماها میزان حذف فنل بالای 98% میباشد که نشان دهنده قدرت بالای سیستم طراحی شده در حذف مواد آلی میباشد. سپس کمترین دما (C̊ 25) به دلیل صرف انرژی و هزینه کمتر و مهمتر از آن استفاده از سیستم در دمای محیط اقتصادی تر می باشد به عنوان دمای عملیاتی انتخاب گردید. سپس اثر غلظت بالای فنل (2000، 3000 و ppm4000) بر میزان حذف فنل و رشد میکروارگانیسم ها مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده گرید که در غلظت های بالای فنل، به علت افزایش بار آلودگی سیستم قادر به حذف فنل نبوده و میزان MLSS کاهش می یابد.کلیدواژه ها
تصفیه پساب، بیو راکتور، حذف بیولوژیکی فنل، اثر دمامقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.