بررسی ادبیات تطبیقی در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_2186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا عبدی اندرابی

آموزش و پرورش سراب

چکیده

ادبیات تطبیقی به عنوان پل ارتباطی میان کشورهای جهان، در برقراری یک صلح پایدار جهانی نقش بسیار مهمی داشته است . سخن بایسته آنکه در شعر اردوی قدیم اصطلاحات و واژه های فارسی بیشتر به کار برده می شد، ولی امروزه نیز کلمات، تمثیلها و اصطلاحات فارسی در شعر اردو رونقی تازه یافته است ؛ چنانکه شعر فارسی معاصر شاعران اردوی پاکستان، در بسیاری از قالب های شعری و آرایه های ادبی ، اعماز لفظی و معنوی ، فنون عروض و قافیه در شعر اردو تداول یافته است ؛ بنابراین شناخت جنبه های مختلف شعر و اختلاف ادبیات ملل دیگر گامی موثر در گفت وگوی تمدن و ایجاد رشته ادبیات تطبیقی در دانشگاه ها است . ازجمله مواردی که در ادبیات به عنوان سوال مطرح است ، این است که آیا اقبال لاهوری از مولانا تاثیر پذیرفته است یا خیر؟ این خود یکی از جنبه های ادبیات تطبیقی است ، یا این سوال که در شعر معاصر، ن.م راشد و نیما تا چه اندازه ای تحت تاثیر فعالیت های هنری و ادبی یکدیگر بوده اند، خود نیز جنبه ای از جنبه های ادب تطبیقی را دربردارد.

کلیدواژه ها

ادبیات جهان، ادبیات معاصر، ادبیات ملل ، ادبیات تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.