مقاله جایگاه هوشمندسازی در ترافیک برون شهری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_2176
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 170
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد واحد سیرجان
چکیده
رشد روزافزون جمعیت سبب افزایش تقاضای سفرشده و متعاقب آن استفاده از وسایل نقلیه شخصی بطور چشمگیری افزایش یافته است . این امر فشار حاصل بر شبکه های موجود حمل و نقل به خصوص در نواحی شهری را چندین برابر نموده است . سیستم های هوشمند حمل و نقل در صورت بکارگیری به جا و مناسب قادر خواهند بود نقش چشمگیری را بطور مستقیم و غیر مستقیم بر مدیریت شهری و ترافیک های ایمن ایفا نمایند . بسیاری از راهکارهای I.T.S می تواند در زمینه کنترل ترافیک موثر باشد و یکپارچه سازی این روشها از طریق تشریک اطلاعات و زیرساختها موجب هم افزایی اثرات آنها می گردد. سیستم حمل و نقل هوشمند تنها یک ابزار یا تکنولوژی جدید نیست . در واقع ، I.T.S امکان یکپارچه سازی سیستم حمل ونقل را فراهم می آورد. یک سیستم حمل ونقل به طور کلی ، شامل شبکه ها، وسایل نقلیه ، افراد و کالاهاست . هر کدام از اجزای سیستم حمل ونقل مشخصات، ارگانها، و گاهی آژانس های جداگانه دولتی دارند. ولی فن آوری اطلاعات قادر است تمامی این اجزا را به صورت یک سیستم یکپارچه درآورد. اکثر مقررات کنونی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه توسط قدرتهای استعماری وضع شده و تنها در موارد محدودی به طور جامع و کامل مطابق با نیاز امروز کشورها تنظیم شده است . در این گونه کشورها با افزایش ظرفیت وسایل نقلیه ، مقررات ترافیکی باید متناسب با تغییر شرایط اصلاح شوند و به روز شود. بنابراین ضروری است نخست این مطالب مورد توجه قرار گیرد که چگونه مقررات موجود می تواند مورد بازنگری قرار گرفته و تقویت شوند. هدف I.T.S حرکت رو به جلو یک سیستم مدیریت حمل ونقل ، بهبود کارایی ، ایمنی و پویایی است . در حالی که تهدیدهای مربوط به ایمنی سفر و تاثیرهای منفی محیط زیست را کاهش دهد. لذا با توجه به موارد مهم ذکر شده در این مقاله به بررسی ضرورت استفاده از سیستم هوشمند حمل و نقل و کاربردها و مزایای آن پرداخته شده است . و با معرفی سابقه ی قوانین حمل و نقل و سپس بررسی سیستم های هوشمند حمل و نقل تعریف جامع کاملی از I.T.S ارائه گردیده است .کلیدواژه ها
کنترل هوشمند، کنترل ترافیک ، ایمنی قوانین و مقرراتمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.