کاربرد سورفکتانت ها در پاکسازی خاکهای آلوده به ترکیبات نفتی به ویژه ایزومرهای کرسول
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی
- کد COI اختصاصی: PASAB03_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2765
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
دانشیار دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران.
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشکده عمران، دانشگاه آزاد قزو
چکیده
با افزایش مصرف فرآورده های نفتی، حجم خاکی که هر ساله به ترکیبات نفتی آلوده می گردد افزایش می یابد. در پالایشگاههای نفت کرسول (متیل فنول) از تقطیر جزء به جزء نفت خام به دست آمده و در واحد پالایش حلال برای حذف مواد قیری و زاید از روغن موتور یا بنزین استفاده می شود. سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا این ترکیب را در گروه ترکیباتی با احتمال سرطان زایی برای انسانها قرار می دهد. تماس پوستی یا بلع تصادفی آنها تاثیرات مخربی بر روی سلامتی انسان و حیوان به دنبال دارد که حتی می تواند منجر به مرگ شود. امروزه روش های زیادی برای رفع آلودگی در خاک ابداع و ارائه شده است که یکی از پر اهمیت ترین این روش ها خاکشویی است. در گذشته خاکشویی با استفاده از آب بدون افزودنی انجام میشد ولی امروزه از افزودنیهای مختلفی برای بالا بردن بازدهی، گسترش روش برای محدودهی بزرگتری از آلایندهها، کاستن از هزینهی تمام شده، کاستن از دفعات شستشو و کاستن از زمان مورد نیاز برای انجام روش استفاده میشود. از میان تمام افزودنیها سورفکتانتها به عنوان پرکاربردترینها در خاکشویی در محل و خارج از محل معرفی شدهاند. در این تحقیق تکنولوژی خاکشویی و عوامل موثر بر آن و همچنین چگونگی عملکرد سورفکتانت ها در خارج کردن آلاینده های آلی به ویژه ایزومرهای کرسول از خاک مورد بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
ترکیبات نفتی، ایزومرهای کرسول، خاکشویی، سورفکتانت، خاک آلودهمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.