اثر پیش پز کردن پاربویلینگ شلتوک بر محتوای عناصر معدنی و راندمان تبدیل دانه سه رقم برنج
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ERANR01_276
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1154
نویسندگان
رشت،میدان انتظام،مجتمع اداری،پارک علم و فناوری،شرکت فن آوران برنج ن
رشت،میدان انتظام،مجتمع اداری،پارک علم و فناوری،شرکت فن آوران برنج ن
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثر پیش پز کردن پاربویلینگ شلتوک بر کاهش ضایعات تبدیل و بهبود خواص تغذیه ای سه رقم برنج علی کاظمی، هاشمی و خزر در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شود. نوع آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار بود. در این آزمایش چهار صفت راندمان تبدیل برنج سالم راندمان تبدیل کل، میزان برنج خرد و میزان عناصر آهن، روی و پتاسیم دانه اندازه گیری شودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که به طور کلی برنج رقم هاشمی از نظر راندمان تبدیل برنج سالم 56.6 درصد، راندمان تبدیل کل 4 ، 70 درصد و میزان برنج خرد 19.5 درصد در حالت پاربویل نشده در سطح بالاتری نسبت به دو رقم دیگر قرار داشت. بعد از پاربویلینگ نیز این صفات ارتقا یافته و به ترتیب با 4 ،6 درصد و 2.05 درصد افزایش در راندمان تبدیل برنج سالم و راندمان تبدیل کل و 6.5 درصد کاهش در میزان برنج خرد، در سطح بالاتری نسبت به دو رقم دیگر قرار گرفت. رقم خزر نیز در صفات نام برده شده پیش از پاربویلینگ مشابه رقم علی کاظمی بود، اما بعد از پاربویلینگ میزان این صفات بهبود یافت و راندمان تبدیل برنج سالم، راندمان تبدیل کل، میزان برنج خورد آن بوه ترتیب به 52.2 و 70.4 و 25.2 درصد رسید. در این آزمایش تاثیر پاربویلینگ بر تغییرات محتوای پتاسیم دانه معنی دار بود. محتوای آهن و پتاسیم دانه در هر سه رقم برنج افزایش داشته و به ترتیب به 2/1 و 190 میلی گرم در 100 گرم در رقم علی کاظمی رسید.کلیدواژه ها
برنج، پاربویلینگ،راندمان تبدیل، محتوای عناصر معدنیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.