کاربرد تکنیک های اصلاح نباتات موتاسیونی برای بهبود ژنتیکی گیاهان زراعی در کشاورزی مدرن
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نخستین همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ERANR01_272
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4230
نویسندگان
دانشگاه مراغه،
دانشگاه محقق اردبیلی
دانشگاه مراغه،
چکیده
بهبود ژنتیکی گیاهان برای داشتن یک کشاورزی مدرن و صنعتی نیاز تولید ارقام جدید با روشهای نوین است. با روشهای نوین با استفاده از هسته ای یک روش عالی برای بهبود ژنتیکی گیاهان می باشد و از این روش برای تولید ارقام جدید در گیاهان زراعی، باغی و زینتی استفاده می گردد. پرتوتابی با اشعه های گاما، ایکس و نوترون ها که از عمده ترین روش های پرتوتابی می باشند در مورد بیش از 80-70درصد از واریته های ثبت شده در جهان اجرا شده است. پس از تاسیس مرکز تحقیقات هسته ای در کشاورزی، نزدیک به دو هزار رقم بصورت مستقیم یا غیر مستقیم پس از تلاقی با ارقام موجود در بیش از 58 کشور جهان به ثبت رسیده است. روش های موتاسیون القایی بویژه برای گیاهانی که تولید مثل رویشی داشته و تنوع ناشی از تولید مثل جنسی در آنها محدود است حایز اهمیت بوده و می تواند تنوع ژنتیکی ایجاد کند. در طول دهه گذشته استفاده از پراب های نشان دار شده با مواد رادیواکتیو در تحقیقات DNA نوترکیب برای اهداف کلونینگ، نقشه یابی ژنها در گیاهان، ترانسژن کردن گیاهان بویژه برای انگشت نگاری بر اساس مارکر های مولکولی میکروساتلایت و DAF به صورت یک کار مرسوم در آمده است. شناسایی و آنالیز گیاهان موتانت با استفاده از تکنیک های مولکولی برای انگشت نگاری DNA و نقشه یابی ژنها بر اساس مارکرهای مبتنی بر واکنش زنجیره ای پلیمراز مثل STMS و Mutant Tagging ابعاد جدیدی در تکنولوژی نوین بوجود آورده است. هدف از این مطالعه مروری بررسی تاریخچه، نقش و آینده استفاده از انرژی هسته ای و پرتوهای رادیواکتیو در بهبود ژنتیکی گیاهان زراعی در کشاورزی مدرن می باشد.کلیدواژه ها
روشهای هسته ای، مارکرهای ملکولی، گیاهان موتانت، ثبت رقممقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.