تحلیل محتوای کتاب فارسی چهارم ابتدایی چاپ سال ۱۴۰۱بر اساس سطح خوانایی فرای و گانینگ

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP09_1490
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی مثبت گرا ، دانشگاه ازاد تهران واحد الکترونی کاداره آموزش و پرورش شهرستان میناب، آموزشگاه شهید سمیه

فاطمه ترکمانی تمبکی

فوق دیپلم، آموزش ابتدایی، دانشگاه ازاد میناباداره آموزش و پرورش شهرستان میناب، آموزشگاه شهید سمیه

رقیه انتظاری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد بندرلنگه مدیریت دبستان شهید سمیه ،استان هرمزگان، شهرستان مینا ب

کبری زارعی

کارشناسی ، امور تربیتی ، دانشگاه زینب کبری اصفهاناداره آموزش و پرورش شهرستان میناب، آموزشگاه شهید حقانی

حسنیه رغبت دار

فوق دیپلم، دینی عربی ، دانشگاه ازاد هرمزگاناداره آموزش و پرورش شهرستان میناب، آموزشگاه ام کلثوم

صدیقه سعیدی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی، دانشگاه ازاد میناباداره آموزش و پرورش شهرستان میناب، آموزشگاه شهید کلاهدوز

چکیده

تدوین ، اصلاح و تغییر کتب درسی از نیازهای مبرم نظام آموزشی هر کشوری است .تا از این طریق بتوان به تدوین و طرح محتوای کتب جدیدی دست یافت و دانش آموزان را با سیر پیشرفت جهانی و کشوری ، همگام ساخت و نیز به اصلاح و تغییر محتوایی کتب دست زد.تا از این طریق مطابق نیاز فراگیران، موضوع درسی و جامعه حرکت کنند سالانه چندین عنوان کتاب درسی توسط آموزش و پرورش برای استفاده کودکان نوجوانان و جوانان این مرز و بوم پس از طراحی ، تدوین ، تغییر و اصلاح منتشر می شود، که در فرایند تولید و انتشار آنها از معیارهای مختلفی استفاده می شود. اما به نظر می رسد اغلب این مع یارها کیفی و کل ی بوده و از شفافیت کافی برخوردار نیستند. تعیین درجه ی پیچیدگی زبان ی ویا به عبارت دیگر درجه و سطح خوانایی متن .یکی از مهم ترین محور ها ی تحلیل محتوای کتب درسی به شمار می رود. در همین راستا سطح خوانایی کتاب فارسی چهارم ابتدایی بر اساس تکنیک شاخص فرای و گانینگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است .هدف پژوهش حاضر ارزیابی و سنجش سطح خوانایی کتاب فارسی پایه چهارم از نظر تناسب با سطح سنی و درک و فهم دانش آموزانو همچنین میزان تناسب متون می باشد. روش پژوهش بر اساس تحلیل محتوا و با استفاده از فرمول تعیین شاخص های سطح خواناییگانینگ و فرای است . جامعه اماری کتاب فارسی پایه چهارم ، شامل هفده درس در ۱۵۲ صفحه است . یافته های به دست آمده از اینپژوهش نشان می دهد که در روش گانینگ در میزان سطح خوانایی بخش های اول و دوم و سوم کتاب ، تفاوت محسوسی وجود ندارد؛اما بخش اول نسبت به دو بخش دیگر از نظر سطح خوانایی اسان تر است . و انچه که با روش فرای بدست آمده حکایت از ان دارد کهسظح خوانایی متن این کتاب در حد نسبتا خوب بوده وبا معیار ها ی پذ یرفته شده متخصصان و در راس ان تکنیک معیار فرای مطابقتدارد.

کلیدواژه ها

تجزیه و تحلیل، کتاب فارسی چهارم ابتدایی ، سطح خوانایی . فرای، گانینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.