تاثیر محافظه کاری حسابداری بر افشا مسئولیت اجتماعی با تاکید بر نقش عدم اطمینان سیاست های اقتصاد کلان و محدودیت مالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات مدیریت، اقتصاد و حسابداری صنعت محور
  • کد COI اختصاصی: ICAMAO08_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا ریگی لادز

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، مشهد، ایران

آمنه بذر افشان

دکترای حسابداری، دانشیار دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، مشهد، ایران

چکیده

هدف اساسی پژوهش حاضر بررسی برابطه ین محافظه کاری و افشای مسئولیت پذیری اجتماعی با تبیین نقش تعدیلگری عدم اطمینان اقتصاد کلان و محدودیت های مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. روش این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است. همچنین این پژوهش، با توجه به نوع داده ها و روش های تجزیه و تحلیل موجود، به لحاظ زمان انجام پژوهش، طولی است و از آنجایی اکه ین پژوهش با هدف آزمون فرضیه انجام می شود و از نوع کمی است لذا به لحاظ هدف از نوع تحلیلی است. همچنین به دلیل اینکه پیش بینی تغییرات متغیر وابسته با توجه به تغییرات متغیرهای مستقل صورت می پذیرد، از این رو این پژوهش، از نوع همبستگی- تحلیل رگرسیون است. دوره زمانی پژوهش ۸ ساله و از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ میباشد. جامعه آماری شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده است. برای آزمون فرضیه های این تحقیق و تعیین بارتباط ین متغیرهای مستقل و وابسته نیز از الگوهای اقتصادسنجی استفاده شده و فرضیه های مربوطه از روش رگرسیون چند متغیره پانل مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از بررسی ۱۳۳ شرکت نشان داد که بین محافظه کاری حسابداری و ایفای مسئولیت پذیری اجتماعی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین عدم اطمینان اقتصاد کلان رابطه بین محافظه کاری حسابداری و افشای مسئولیت پذیری اجتماعی را تضعیف می کند. بعلاوه یافته ها حاکی از آن است که محدودیت مالی بر رابطه بین محافظه کاری حسابداری و افشای مسئولیت پذیری اجتماعی تاثیر معناداری ندارد.

کلیدواژه ها

عدم اطمینان اقتصاد کلان، محافظه کاری، مسئولیت پذیری اجتماعی، محدودیت مالی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.