شوراهای حل اختلاف وآموزه های قضازدایی،تعارض یا تعامل
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش منطقه ای آسیب شناسی شوراهای حل اختلاف
- کد COI اختصاصی: HALEEKHTELAF01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1350
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه،گروه حقوق،مراغه،ایران
چکیده
بدون تردید،ترسیم یک سیاست جنایی منطقی مستلزم آن است که در اعتبار یک نهاد در سیستم عدالت کیفری اهداف آن در چارچوب آموزه های حقوقی ،جرم شناختی وحتی کیفری شناسی نوین ،تعریف شود.شوراهای حل اختلاف یکی از نهادهای تعریف شده در نظام حقوقی ایران است که فراتراز نهادهای مشابه تبار اولیه خود،اهداف معناداری را برای توجیه تأسیس ،تعریف نموده است. این اهداف باید دارای چنان ارزشی باشند که طبق آموزه های جرم شناسی سازمانی ورودی (هزینه های سیستم) با خروجی (حصول اهداف )تناسب داشته باشدیا در شرایط ایده آل، خروجی آن وزین ترباشد. دورنمای اهدافی که برای شورای حل اختلاف تعریف شده ،قضازدایی وکاهش بار پرونده های مورد رسیدگی در دادگستری وبه تبع آن کاهش اطاله دادرسی است.هریک از این اهداف به تنهایی می تواند توجیه مناسبی برای اعتبار شورای حل اختلاف باشد. اما زمانی که ابزار رسیدن به هدف ،علمی وکارشناسی شده نباشد مسلما نه تنها هدف مورد نظر تأمین نمی شود بلکه در عمل آنچه شاهد آن خواهیم بود ،خروجی خواهد بود که قالبی کاملا معکوس با هدف تعریف شده اولیه دارد این مقاله در صدد بررسی برآورد هدف شورای حل اختلاف در امرقضازدایی می باشد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.