بررسی عددی عمر شافت روله های شرکت لوله سازی اهواز جهت طراحی مدل بهینه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی سیستم های مکانیکی و نوآوری های صنعتی
  • کد COI اختصاصی: CMSII05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مجیب صفوی

شرکت لوله سازی اهواز ، واحد خود کفایی ، اهواز، ایران

سید محمد موسوی

شرکت لوله سازی اهواز ، واحد خود کفایی ، اهواز، ایران

احمد کریمی نسب

شرکت لوله سازی اهواز ، واحد خود کفایی ، اهواز، ایران

چکیده

در خط تولید لوله به روش جوش فرکانس بالا (ERW) شافت غلتک مرحله شکل دهی خصوصا در هنگام تولید لوله-های با ضخامت بالا و قطر پایین مرتب دچار شکست می شوند که موجب توقف خط تولید و خسارت اقتصادی هنگفت می-گردید، در پژوهش حاضر علل شکست شافت غلتک های مذکورمورد تحلیل قرار گرفته است. روش تحقیق مبنی بر دو بخش تجربی و نظری می باشد. در بخش تجربی ابتدا شافت مورد نظر مهندسی معکوس شده و دانش فنی آن تدوین گشته آنگاه مدل سه بعدی آن توسط نرم افزار SOLIDWORKS مدلسازی گردید و سپس در بخش نظری تحلیل با استفاده از نرم افزارnCode Design Life تحت نرم افزار ANSYS که به منظور آنالیز خستگی و تنش- عمر آن تحت بار گذاری شبیه سازی گردید. با توجه به تغییرداده شده در ابعاد و کیفیت سطحوح شافت، بررسی و مقایسه عمر خستگی و تنش های بدست آمده در دو شافت قدیم و جدید انجام و مشخص گردید کاهش تنش در منطقه ای که بیشترین تنش را متحمل شده، می توان با این اصلاحات عمر قطعه را به میزان قابل توجهی افزایش داده و همچنین میزان عمر تخمین زده شده در مدل شبیه سازی شده با عمر واقعی قطعه مطابقت نزدیکی داشته و منطقه تجمیع بیشترین تنش در واقع همان منطقه شکست بوده که به درستی توسط نرم افزار تعیین گردیده است. و نهایتا با افزایش شعاع انحنا و کاهش ضریب تمرکز تنش به طبع آن تنش نیز در شافت کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

عمر خستگی، مهندسی معکوس، شکل دهی-پره ای، نرم افزار ANSYS،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.