رابطه بین استفاده از شبکه های اجتماعی با مهارتهای ارتباطی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود کیانی

استادیار گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.

پریسا رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد )روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان،کاشان

محمدرضا تمنایی فر

دانشیار گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان

چکیده

اینترنت به عنوان رسانه ای جدید و یکی از مهمترین فناوریهای ارتباطی از محدودیتهای الگوهای سنتی رسانه و ارتباطات فرارفته و زمینه ای نوین در این عرصه گشوده است. شبکه های اجتماعی مجازی از زمان پیدایش تاکنون به واسطه ایجاد امکان برقراری ارتباط سریع و دسترسی به حجم زیادی از اطلاعات و انتشار گسترده آن، کاربردهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بسیاری را رقم زده و توجه میلیونها کاربر را از سراسر دنیا به خود جلب کرده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با مهارتهای ارتباطی دانش آموزان دوره متوسطه دوم انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری شامل کلیه ی دانش آموزان دوره متوسطه دوم ناحیه ۱ کرج ۱۵۷۴۹) نفر) در سال تحصیلی ۱۴۰۱ بودند که از این تعداد طبق فرمول کوکران و با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای ۳۷۵ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سنجش مهارتهای ارتباطی جرابک (۲۰۰۴) و شبکه های اجتماعی مجردی (۱۳۹۳) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به روش رگرسیون چند متغییری و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت. نتایج نشان داد ضریب رگرسیون میزان استفاده (p< ۰/۰۰۱) و نوع استفاده (p=۰/۰۴۵) از شبکه های اجتماعی و نیز میزان اعتماد به کاربران (p=۰/۰۰۳) با مهارتهای ارتباطی از لحاظ آماری معنیدار میباشد. با توجه به نتایج پژوهش میتوان اینگونه بیان کرد که شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان شاه راه ارتباطی نوجوانان با جهان فراتر از مرزهای ملی، میتواند بر مهارتهای ارتباطی افراد به ویژه دانش آموزان تاثیر بگذارد.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی مجازی، مهارتهای ارتباطی، دانش آموزان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.