تحلیل محتوای رساله های دکتری رشته مدیریت دولتی در دانشگاه های کشور: تربیت مدرس، تهران، علامه طباطبایی و واحد علوم و تحقیقات آزاد اسلامی (۱۳۸۰-۱۳۹۶)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه انجمن علوم مدیریت ایران، دوره: 18، شماره: 70
  • کد COI اختصاصی: JR_IAMS-18-70_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ازاده صفا

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

ابوالحسن فقیهی

استاد مدیریت دولتی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

غلامرضا معمارزاده طهران

دانشیار مدیریت دولتی واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

هدف این مقاله تحلیل محتوای رساله­های دکتری مدیریت دولتی دانشگاه­های ایران است. رساله­های دکتری می توانند کیفیت تئوری در یک حوزه علمی خاص را افزایش دهند. کیفیت این پژوهش­ها، علاوه بر رفع نیازهای علمی جامعه و بهبود شرایط نظریه پردازی، می تواند به ارتقاء اداره امور عمومی کشور یاری رساند. از آنجایی که در سال­های اخیر تعداد دوره­ها و نیز دانشجویان دکتری در حوزه مدیریت دولتی افزایش چشم­گیری داشته است، بررسی کیفیت تحقیقات، ازبعد نظریه و عمل اداره امور دولتی ضرور به نظر می­رسید. در این پژوهش، رساله های دکتری رشته مدیریت دولتی که در فاصله سال های ۱۳۸۰ تا۱۳۹۶، درسه دانشگاه پیشرو دولتی ایران: تهران، تربیت مدرس وعلامه طباطبائی و واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نماینده بخش خصوصی، نگاشته و دفاع شده اند، مطالعه و تحلیل شدند. حجم نمونه پژوهش ۲۰۱ رساله بود که این تعداد با استفاده از جدول مورگان به دست آمد. روش پژوهش در این تحقیق، تحلیل محتوا، از گونه پژوهش­های غیر واکنشی است. تحقیق حاضر از بعد مخاطب، (جامعه علمی)  بنیادی، از بعد هدف توصیفی و از منظر زمان مقطعی است. این پژوهش مطالعه­ای غیرتعاملی از نوع آرشیوی است. واحدهای تحلیل، رساله­های دکتری رشته مدیریت دولتی دانشگاه های ایران بود که به صورت اسناد کتابخانه­ای موجود است. بنابراین، در کنار مشاهده مستقیم، از فیش برداری نیز استفاده شده است. تحلیل محتوای صورت گرفته به صورت کدگذاری آشکار انجام شد. یافته­های تحقیق نشان می­دهد که گفتمان انتقادی میان دانشگاه­ها وجود ندارد، روش­های تحقیق کمی نسبت به روش­های کیفی پرطرفدارترند و ارتباط بین موضوعات مورد علاقه پژوهشگران با رویدادهای اداری،اقتصادی ، سیاسی  و اجتماعی کشور اند ک است.

کلیدواژه ها

مدیریت دولتی, رساله های دکتری, تحلیل محتوا, کیفیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.