بررسی روند جهانی شدن فرهنگی و تاثیر آن بر هویت ملی و قومی کردها از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های استان کردستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه نگرش های نو در جغرافیای انسانی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GEOIAU-8-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس علی پور

استادیار جغرافیای سیاسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

حسن سعادتی جعفرآبادی

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی، دانشگاه خوارزمی و پژوهشگر دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

حسن جباری

کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

چکیده     جهانی شدن یک فرآیند چند بعدی است که از یک طرف موجب یکپارچگی ملل مختلف جهان میگردد و از سویی با ایجاد بحران هویت و تحریک و توسعه خودآگاهی، موجبات پیدایش محلی گرایی را در پی دارد. استان کردستان به لحاظ هویتی جزو مناطق دو هویتی ایران (هویت ملی و هویت قومی) محسوب می شود که متاثر از فرآیند جهانی شدن است. هدف پژوهش حاضر عبارت است از "بررسی گسترش جهانی شدن فرهنگی و تاثیر آن بر هویت ملی و قومی اقلیت کرد استان کردستان " در این ارتباط، سوالاتی به شکل زیر مطرح می گردد: ۱- چه رابطه معناداری بین جهانی شدن و هویت ملی کردها وجود دارد؟ ۲- چه رابطه معناداری بین جهانی شدن و هویت قومی کردها وجود دارد؟به لحاظ روش­شناسی، پژوهش حاضر از نوع پوزیتویستی(اثباتی) و از نظر روش انجام تحقیق، توصیفی- تحلیلی و همبستگی می باشد. ابزار جمع اوری اطلاعات پرسشنامه ای بوده است. جامعه آماری کلیه دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی استان کردستان به مطابق با سرشماری سال ۱۳۹۰، ۱۹۸۲ نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۲۳۵ نفر بوده است. نتایج یافته های تحقیق نشان می دهد که ضریب رگرسیون استاندارد شده برای متغیر جهانی شدن و هویت های ملی و قومی به ترتیب (۱۶۷/۰-) و (۱۴۳/۰) در سطح خطای کمتر از ۰۵/۰ معنادار می باشد و می توان گفت که گسترش جهانی شدن گرچه منجر به ایجاد گسست های هویتی می شود، اما این پدیده نتوانسته است بحران هویتی را در منطقه کردستان به وجود آورد، زیرا هویت ملی و هویت قومی در بین کردهای ایران بخش هایی جدایی ناپذیر از یکدیگرند.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: جهانی شدن فرهنگی, هویت ملی, هویت قومی, کردستان, اقلیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.