کنکاشی بر عملکرد سرمایه فکری از منظر فرآیندهای مدیریت دانش در یکی از بیمارستان های شهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بهداشت و درمان، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_HMSR-14-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود دارابی

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

محمد رضا زاهدی

دانشیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: مدیریت دانش فرآیندی است که به سازمان کمک می کند اطلاعات مهم و مفید را یافته، گزینش، سازماندهی و منتشر کند مقاله حاضر با هدف بررسی تاثیرات مدیریت دانش در سازمان و شناسایی عوامل موثر بر عملکرد سرمایه فکری در یکی از بیمارستان های شهر تهران  انجام شده است. روش پژوهش: این تحقیق از لحاظ هدف یک تحقیق کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع توصیفی و همبستگی می باشد. پس از مطالعه پیشینه موضوع و بررسی الگوهای موجود در مورد مدیریت دانش و سرمایه فکری و شکل گیری چارچوب نظری، متغیرهای مهم تحقیق شناسایی و فرضیات تحقیق مشخص گردید. جامعه آماری پژوهش، شامل محققین و کارکنان یکی از بیمارستان های شهر تهران  می باشد. با استفاده از جدول کرجس و مورگان و بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده (۸۰=n) به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه مدیریت دانش پروست و همکاران (۲۰۰۰) و سرمایه فکری بوتیس (۱۹۹۸) می باشد. یافته ها: روایی پرسشنامه ها توسط ۱۰ نفر از افراد خبره مورد تایید قرار گرفت و از طریق آزمون آلفای کرونباخ پایایی هر دو پرسشنامه به ترتیب ۰/۷۸ و ۰/۸۰ به دست آمد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که هر یک از ابعاد (ارزیابی ، هدف، شناسایی، کسب، توسعه، تسهیم، نگهداری و استفاده) مدیریت دانش بطور مستقیم با عملکرد سرمایه فکری تاثیر مثبت داشته است. نتیجه گیری: از یافته های فوق می توان نتیجه گرفت که هر یک از سازمان ها به منظور بهبود عملکرد فکری در سازمان خود باید در جهت ارتقای هر یک از ابعاد مدیریت دانش برنامه ریزی های لازم را بعمل آورند.

کلیدواژه ها

فرآیند, مدیریت دانش, عملکرد, سرمایه فکری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.