ارائه مدل رهبری معنوی با راهبردهای مقام معظم رهبری و مدیریت جهادی در مدیران دانشگاه های علوم پزشکی کرمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش و بهبود منابع انسانی، دوره: 6، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_JTIHR-6-0_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء سعیدی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران

سنجر سلاجقه

دانشیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران

یاسر سالاری

استادیار، گروه الهیات، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران

حمیدرضا ملائی

استادیار ، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمان، کرمان، ایران

چکیده

مطالعه حاضر با هدف بررسی مدل رهبری معنوی بر اساس راهبردهای مقام معظم رهبری با تکیه بر مدیریت جهادی در مدیران دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان انجام شده است. مطالعه حاضر، مقطعی با تحقیق بر روی ۱۵۶ نفر از مدیران عالی، میانی و عملیاتی دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان انجام شد. اطلاعات پژوهش از سه پرسشنامه رهبری معنوی، راهبردهای مقام معظم رهبری، مدیریت جهادی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS ویراست ۲۳ و Smart PLS ویراست ۲/۲ در سطح معناداری ۰۵/۰ ≥ P، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بین راهبردهای مقام معظم رهبری ( ۰۵/۰ > P ، ۷۰۷/۰ = β) و رهبری معنوی رابطه معناداری وجود دارد و همچنین رابطه معناداری بین مدیریت جهادی ( ۰۵/۰ > P ، ۲۰۴/۰ = β) با رهبری معنوی برقرار است. حصول مقدار ۷۴۰/۰ برای GOF نشان از برازش بسیار قوی این مدل است. نتایج این پژوهش نشان داد، مدیران دانشگاه علوم پزشکی به عنوان یکی از عوامل و نهادهای اصلی در شرایط مهار کرونا به شمار می آیند، آنها می توانند با نصب العین قراردادن رهبری معنوی، راهبردهای مقام معظم رهبری و بکارگیری اصول مدیریت جهادی وی، کارآمدی و موفقیت خود را در شرایط مهار کرونا به مرحله ظهور برسانند و جامعه را از چالش ها، مشکلات و موانع مختلف به سلامت عبور داده و اهداف متعالی حوزه بهداشت و درمان را محقق سازند.

کلیدواژه ها

رهبری معنوی, راهبردهای مقام معظم رهبری, مدیریت جهادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.