رویکرد چند نهادی به پیشگیری از جرم پولشویی (تحلیلی در رویکرد بین المللی و نظام عدالت کیفری ایران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی آسیب های اجتماعی و روانی با تاکید بر علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYSCONF02_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مختار معروفی

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری

مهیار ثقفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

چکیده

جرم پولشویی یکی از عمدهترین راههای استمرار جرایم سازمان یافته است که از طرق مختلفی تحقق می یابد، در سالهای اخیر، تدابیر واکنشی (کیفری) به این جرم عزم بین المللی و مقنن داخلی را جهت مقابله هر چه بیشتر با این جرم برانگیخته است . اما با توجه به آموزههای جرم شناسی پیشگیرانه به نظر می رسد توجه به پاسخ های کنشی و تدابیر و تمهیدات مختلف پیشگیرانه ازجمله موثرترین راههای کنترل و از میان بردن جرم اخیر است . لذا با توجه به طبع جرم پولشویی که نهادهای مختلفی را در مقابله و کنترل آن دخیل می کند، رویکرد چندنهادی به پیشگیری از آن بهترین الگو برای اعمال تدابیر پیشگیرانه است تا در نتیجه تشکیل یک فرانهاد متشکل از نهادهای مرتبط با جرم پولشویی ، از اقدامات نسنجیده، موازی کاریها، اتخاذ سیاست های ناهمگون و اعمال نفوذ ناروا جلوگیری به عمل آید. پاسخ های کنشی که در پاسخ های اجتماعی ، رشدمدار و موقعیت مدار (وضعی )، تبلور می یابد، در واقع نشان از بسترهای ایجاد همکاری میان نهادهای مرتبط با این امر است . این مقاله با بررسی راهکارهای اجرایی پیشنهاد شده در اسناد بین المللی و حقوق ایران، در صدد ترسیم الگویی چندنهادی برای پیشگیری از جرم پولشویی در ایران است .

کلیدواژه ها

فرانهاد، پاسخ کنشی ، پیشگیری اجتماعی ، پیشگیری رشدمدار، پیشگیری وضعی ، اسناد بین المللی ، پولشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.