بررسی عوامل موثر داخلی و خارجی بر توانایی حسابرس در کشف تقلب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: VSCONF04_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن قدیمی

استاد، گروه حسابداری، استان تهران، واحد پرندک، دانشگاه غیرانتفاعی پرندک، تهران، ایران

علی اکبر رجبی

استادیار، گروه حسابداری، استان تهران، واحد ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

احمد جوهری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری، گرایش حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه غیرانتفاعی پرندک

چکیده

هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی عوامل موثر داخلی و خارجی بر توانایی حسابرس در کشف تقلب است . متغیرهای اصلی تحقیق ، تجربه حسابرس، تردید حرفه ای ، افشاگری ، فشار بودجه زمانی و توانایی حسابرس در کشف تقلب است . جامعه آماری تحقیق حسابداران رسمی در موسسات حسابرسی خصوصی هستند که همگی در زمره کارشناسان قرار دارند. این پژوهش ، از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی - پیمایشی از شاخه مطالعات میدانی است . در پژوهش حاضر برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد استفاده شده است . روایی محتوایی پرسشنامه ها مورد تایید متخصصان و اساتید قرار گرفته است . پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ برابر ۸۶/۰ برآورد گردیده است . برای تجزیه و تحلیل یافته ها از روش مدل ساختاری و از نرم افزار SmartPLS و SPSS استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل داخلی و خارجی بر توانایی حسابرس در کشف تقلب موثر است . بنابراین درخصوص فرضیه های اول تا چهارم می توان گفت تجربه حسابرس بر توانایی حسابرس بر کشف تقلب اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین تردید حرفه ای بر توانایی حسابرس بر کشف تقلب اثر مثبت و معناداری دارد. افشاگری نیز بر توانایی حسابرس بر کشف تقلب اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین فشار بودجه زمانی بر توانایی حسابرس بر کشف تقلب اثر مثبت و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

تجربه حسابرس، تردید حرفه ای ، افشاگری ، فشار بودجه زمانی ، توانایی حسابرس در کشف تقلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.