آشنایی با مفهوم آوای سازمانی و سکوت سازمانی ؛ مصادیق و چالش ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: VSCONF04_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صادقیان

دانشجوی مدیریت صنعتی مجتمع آموزش عالی گناباد

امیرحسین اخروی

استا دیار گروه مدیریت مجتمع آموزش عالی گنابا د

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی مفهوم آوای سازمانی و سکوت سازمانی و همچنین مصادیق و چالش های آن است . سکوت سازمانی پدیده ای رایج و شایع در اغلب سازمان ها می باشد، اما با این حال تحقیقات چندان گسترده ای پیرامون آن صورت نگرفته است . کارکنان سازمان به دلایل متفاوت از اظهارنظر در رابطه با مشکلات سازمان خودداری ورزیده و سکوت می کنند. سکوت علامتی برای بیماری سازمانی محسوب می شود و مدیران باید عامل اصلی آن را ردیابی و برطرف نمایند. بی توجهی به این موضوع می تواند سبب سکون و حتی مرگ سازمان شود. این مقاله به دنبال آن است تا سکوت و آوای سازمانی را تشریح ، متغییرهای سازمانی و مدیریتی موثر در ایجاد سکوت را بیان و دلایل به وجود آمدن و پیامدهای ناشی از آن را توصیف نماید. باتوجه یه توضیحات ارائه شده پژوهش حاضر با بهره گیری از منابع کتابخانه ای(مقاله های تخصصی مراکز علمی و کتابهای منتشر شده)، بهره گرفته شده است . بنابراین روش تحقیق در این مطالعه کتابخانه ای(اسناد و مدارک) می باشد. این مقاله به دنبال آن است تا ضمن پرداختن به مفهوم پدیده سکوت و آوای سازمانی و مقایسه آن دو با یک دیگر، انواع سکوت و انواع آوای سازمانی را تحلیل نموده، ابعاد سکوت و چشم اندازهای مرتبط با آن را تشریح ، متغییر های سازمانی و مدیریتی موثر در ایجاد سکوت سازمانی را بیان،مضامین سکوت در سازمان را برشمرده،دلایل بوجود آمدن و پیامدهای ناشی از آن را توصیف نماید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد سکوت سازمانی به کاهش اشتیاق شغلی کارکنان و در نتیجه کاهش سلامت سازمانی آنها و بالعکس آوای سازمانی باعث افزایش اشتیاق شغلی و در نهایت بهبود سلامت سازمانی کارکنان منجر خواهد شد.

کلیدواژه ها

آوای سازمانی ، سکوت سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.