بررسی رابطه ساده و چندگانه صفات طیف اوتیسم و وسواس جبری در دانش-آموزان دختر دوره راهنمایی شهر یزد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های نوین روانشناختی، دوره: 8، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_PSYCH-8-32_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید احمدی

مدرس گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور ایلام

فرنگیس دمهری

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

رایحه السادات هاشمی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه یزد

نرجس فصیحی زاده

دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان

احمد برجعلی

استادیار گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

با توجه به شیوع بالای صفات طیف اوتیسم در افراد دارای اختلال وسواس جبری و همچنین تشخیص اختلالات اضطرابی در افراد با صفات طیف اوتیسم بالا، هدف از این پژوهش بررسی رابطه ساده و چندگانه اختلال وسواس جبری و صفات طیف اوتیسم در دانش­آموزان دختر دوره راهنمایی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش­آموزان دختر دوره راهنمایی شهر یزد می­باشد که در این پژوهش ۲۵۰ شرکت کننده به روش نمونه­گیری تصادفی چندمرحله­ای انتخاب شدند. پرسشنامه­های مورد استفاده شامل پرسشنامه ۵۰ سوالی ضریب طیف اوتیسم و مقیاس وسواس جبری SCL-۹۰ می­باشد. داده­های حاصل از پرسشنامه با استفاده از رگرسیون چندگانه به روش ورود گام­به­گام مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به­طور کلی صفات طیف اوتیسم می­تواند ۱۰ درصد تغییرات وسواس جبری در دانش­آموزان را پیش­بینی کند. در بهترین حالت از بین صفات طیف اوتیسم، ضعف در تغییر توجه و ناتوانی در مهارت اجتماعی بهترین پیش­بین برای تغییرات وسواس جبری در گروه نمونه می­باشد. در نتیجه، صفات طیف اوتیسم در افراد دارای اختلال وسواس جبری شایع است.

کلیدواژه ها

صفات طیف اتیسم, اختلال وسواس جبری, اختلالات اضطرابی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.