بررسی انتقادات مک گراث به دیدگاه علمگرایانه (تکاملی) و الحادی داوکینز

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه فلسفه دین، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPHT-6-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا آیت اللهی

استاد گروه فلسفه، دانشکده ادبیات و زبان های خارجی، دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

فاطمه احمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، رشته فلسفه دین، دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

چکیده

آلیستر مک گراث، دیدگاه تکاملی و ملحدانه ریچارد داوکینز نسبت به علوم طبیعی را نقد می کند و شواهدی را که داوکینز برای تایید نظریه خود می آورد نامتناسب با نتیجه استدلال او می داند. داوکنیز در قالب چهار نکته به نقد مسیحیت پرداخته و بر این باور است که علم، خدا را از میان برداشته و دین مخالف استدلال است و همچون ویروسی برای ذهن عمل می کند. مک گراث نیز به انتقادات وی پاسخ داده و معتقد است که مکتب ملحدانه داوکینز برچسبی علمی دارد، در حالی که از یک بنیاد مستدل علمی بی بهره است و میان علوم طبیعی و الحاد، رابطه ای وجود ندارد. علوم طبیعی، الحادی یا توحیدی نیستند، بلکه می توان آنها را به صورت الحادی یا توحیدی توصیف کرد. در این مقاله در نظر است دیدگاه این دو مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد. علی رغم پاسخ های منطقی مک گراث، میزان نفوذ انتقادات او به ادعاهای داوکینز ارزیابی شود.

کلیدواژه ها

الحاد, تکامل, توحید, دیدگاه علم گرایانه., علوم طبیعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.