بازپژوهشی دیه زنان سرپرست خانوار میانکنشی فقهی، حقوقی و اخلاقی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF08_274
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 401
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره پورنعمتی شمس آباد

استاد مدعو گروه حقوق، دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مریم شهریور

استاد گروه حقوق، دانشکده حقوق دانشگاه پیام نور ممسنی

چکیده

آیات قرانی، در موارد فراوانی به برابری انسان ها پرداخته است. ملاک برتری انسان ها تقوا می باشد نه جنسیت و نه شرایطمالی،اساس و شالوده دین اسلام برپایه عدالت است و دیه به معنای ادا کردن و در واقع همان معنای خون بها است. اما در گذرزمان و تغییر جوامع، نقش زن و مرد با تغییراتی همراه بوده است که خود دلیل بر تفاوت حقوق و تکالیف مردان و زنان، در آنزمان می باشد. در جامعه ما زنانی وجود دارند که به تنهایی بار اقتصادی خانواده را به دوش می کشند. در جامعه ای که نیازهاروز به روز در حال افزایش می باشد، زنان سرپرست خانواده علاوه بر نقش همسری و مادری، موظفند نیازهای اقتصادی خانوادهرا برآورده سازند. از سوی دیگر، علم اخلاق که دستورالعمل های کلی برای زندگی متعالی را پیش روی ما قرار می دهد و برایآنکه انسان به کمال لایق خود نیازمند عمل به یکسری قواعد اخلاقی است؛ می تواند بابی جدید در زمینه دیه زنان سرپرستخانوار به روی ما بگشاید. چرا که در تمام اعصار تاریخی، افراد روابط خود را در چارچوب قواعد و قوانینی تنظیم می کرده اند کهبخش عمده ای از این ضوابط، اخلاقی بوده اند.این پژوهش با روش میدانی و کتابخانه ای با تکیه بر آیات و فقه اسلامی و قواعد فقهی به بررسی عادلانه دیه زنانسرپرست خانوار با تاکید بر قواعد اخلاقی می پردازد.

کلیدواژه ها

دیه، زنان سرپرست خانوار،قواعد اخلاقی، فقه اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.