جهانی سازی در اندیشه محمدعابد جابری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: SHCONF08_206
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 170
نویسندگان
دکترای جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبائی
چکیده
جهانی سازی پدیده ای است که تغییرات گسترده ای را در سطح همه جوامع موجب شده است و برخی معتقدند که اگر با بازگشت دینبه صحنه حیات اجتماعی بشر مواجه نبودیم، امکان ناچیزی برای تردید در جهانی سازی غربی وجود می داشت. با این وجود، به نظرمی رسد که اغلب از جایگاه دین در عصر جهانی غفلت شده است که این امر، بررسی رویکرد اندیشمندان مسلمان به پدیده مزبور راایجاب می کند. جابری یکی از این اندیشمندان است که جهانی سازی را معادل آمریکایی کردن و مبتنی بر تهاجم فرهنگی می داند . درنوشتار حاضر، از طریق مطالعه اسنادی و بررسی متون مرتبط تلاش شده تا تصویری کامل از رویکرد وی به جهانی سازی ترسیم وارائه شود. از نظر نگارنده، یکی از مهم ترین نتایج این بررسی، روشن شدن این واقعیت است که با وجود نیروی بالقوه موجود در دین،در رویکرد جابری به جهانی سازی، این امر مورد غفلت واقع شده است.کلیدواژه ها
محمدعابد جابری، جهانی سازی، جهان عرب، فرهنگ، اسلاممقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.