اخلاق در شاهنامه فردوسی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: SHCONF08_160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 593
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی پردیس شهید رجایی سمنان
استاد یار دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید رجایی سمنان
چکیده
در آغاز مقاله به مفاهیم اولیه نظیر مفهوم اخلاق، جایگاه اخلاق در شخصیت حقیقی آدمی اشاره کرد. و از دیگر مفاهیم اولیه به علماخلاق و تعریف آن و نیک نامی افراد از نظر فردوسی گفته شده است و سعی شده به صورت مختصر به ویژگی هایی از حکیم طوسو آثارش اشاره شود.یکی از راه های فهمیدن کارهایی که در شاهنامه، اخلاقی شمرده می شد وصیت های به جا مانده از قهرمانان، پهلوانان، شاهانو... به فرزندان یا آیندگان است که محتوای آن آیندگان را به کارهای اخلاقی و درست پند میدهد. چرا که افراد در هنگام مرگ دلیلیبرای دروغ گفتن نداشتند و سعی می کردند که تجربه درست خود را به آیندگان انتقال دهند پس کارهایی را که موجب خشنودی آنهادر طول زندگی می شد را به آیندگان وصیت می کردند و توصیه به فضایل اخلاقی تقریبا در همه آثار به جا مانده از شخصیت هایشاهنامه دیده می شود و این بدان معناست که آنها از فساد و تباهی و پیامدهای آن به خوبی آگاهی داشتند. هدف از وصایا بر آن بودکه آیندگان به تباهی اخلاقی و نتایج بد آن دچار نشوند و آنچه از شاهنامه پیداست سه اصل اخلاقی پندار نیک ،گفتار نیک و کردارنیک در نزد ایرانیان بسیار مهم بوده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر مسئولیت پذیری اجتماعی بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فساد اداری (مورد مطالعه: شهرداری منطقه۶) تهران
- مصادیق نوپدید عسر و حرج زوجه در رویه قضایی
- نقش ارتقا سواد میراث فرهنگی جامعه در مواجهه با سودجویان آثار تاریخی (مورد مطالعه: مرمت غیرمجاز)
- تاثیر آموزش خودکنترلی بر پرخاشگری دانش آموزان
- مسئولیت کیفری شرکت کنندگان در نزاع دسته جمعی و پیشگیری از آن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.