طراحی مجتمع توریستی تفریحی با رویکرد معماری پایدار در شهرستان آمل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دانشجویان معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: ARCUC02_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل عرب زاده

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله آملی

چکیده

مراکز تجاری تفریحی به مفهوم کلی به محلی سرپوشیده و یا روبازی اطلاق می گردد که تعدادی فروشگاه را شامل گردیده که این فروشگاه ها می توانند از یک یا چند صنف مختلف تشکیل گردند. آن چه مراکز خرید، پاساژها و دیگر اماکن تجاری جدید را از بازارها متمایز می کند، نبود فضاها و مکان های غیرتجاری در این مراکز است. معماران و شهرسازان به عنوان تولید کنندگان فضا نیازمند توجه به خواسته ها و انگیزه های مصرف کنندگان می باشند. تغیر ماهیت تجاری فضاهای مراکز خرید و پاساژها از کارکرد صرف تجاری به مراکز تجاری تفریحی و ایجاد فضاهایی برای اوقات فراغت و تفریح در این گونه مراکز از سالیان گذشته در کشورهای توسعه یافته رواج یافته، در چند سال اخیر نیز در کشور ما رایج شده است. بسایری از مراکز تجاری به ویژه آن هایی که از نظر موقعیت دسترسی در مجاورت محلات مسکونی و پر ازدحام واقع نشده اند، با ایجاد فضاها و مکان هایی برای اوقات فراغت و استراحت مراجعه کنندگان، نیازهای یک جامعه مدرن شهری را مدنظر قرار داده اند. لذا در ارائه این پروژه که در شهرستان آمل واقع شده سعی شده با توجه به این موضوع یک مجتمع تجاری تفریحی طراحی شود که علاوه بر این نیازهای ساکنان آن مناطق و کم کردن سفرهای درون شهری برای شهروندان آن ناحیه، فضایی تفریحی را نیز برای مراجعه کنندگان فراهم آورد. این پروژه شامل فضاهای مختلف از جمله قسمت های تجاری، رستوران، کافی شاپ، فست مهد کودک، سالن های ورزشی ، آمفی تاتر، شهر بازی و ... می باشد و با توجه به ایده طرح که حرکت و پویایی سعی شده که این فضاها بصورتی طراحی شود تا احساس تحر و پویایی بیشتری را در حین بازدید به مراجعه کنندگان القا کند. برای دستیابی به کارکردها و عملکردهای مناسب چنین مجموعه ای نمونه های چندی از بناهای مشابه مورد بررسی قرار گرفته اند و روش های طراحی و ویژگی های خاص هر یک بیان شده است و نیز بررسی لازم در مورد نیازها و عملکردهای گوناگون و نیز مقولات مختلفی که در امر طراحی تاثیرگذار است، صورت پذیرفته است. در نهایت سایت مورد نظر تحلیل و بررسی شده و طرح پیشنهادی برای آن ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

مجتمع توریستی تفریحی، رویکرد معماری پایدار، شهرستان آمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.