بهبود کیفیت توان و کاهش هارمونیک در ریزشبکه هیبرید با استفاده از مبدل واسط

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه تحقیقات کاربردی در برق ، کامپیوتر و سیستم های انرژی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JARECE-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان اکبری

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه علوم و فنون مازندران، بابل، ایران

چکیده

امروزه استفاده از منابع تجدیدپذیر به دلیل کاهش آلودگی و هزینه ها نسبت به ژنراتورهای سنتی سوخت فسیلی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. برای مدیریت و کارایی بهتر این منابع از ساختار ریزشبکه استفاده می شود. در این مقاله به بهبود کیفیت توان و کاهش هارمونیک در ریز شبکه هیبرید با استفاده از مبدل واسط پرداخته شده است. بدین منظور از یک مبدل پشتیبان شبکه برای بهبود اشتراک توان و کاهش اختلالات کیفیت توان استفاده شده است. اجزای ریزشبکه مورد نظر شامل واحدهای تولید پراکنده، بارهایAC، بارهایDC، سیستم ذخیره ساز انرژی (باتری) و مبدل های متصل کننده موازی می باشد. در توپولوژی ریزشبکه ترکیبیAC/DC مورد مطالعه در این مقاله، دو مبدل اصلی وجود دارد، یکی مبدل تشکیل دهنده شبکه که یک مبدل واسط است و برای کنترل ولتاژ ریزشبکه مورد استفاده قرار می گیرد. مبدل دوم، مبدل VSC می باشد که بین لینکDC (شامل ریزشبکهDC و باتری) و ریزشبکه AC قرار می گیرد. در این مقاله سیستم کنترلی برای یک ریزشبکه ترکیبی پیاده سازی شد و شبیه سازی ها در نرم افزار متلب برای چهار سناریو مختلف مربوط به توان اکتیو و راکتیو ریزشبکه و بارها انجام گرفتند. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که سیستم مدیریت انرژی و کنترل توان و همچنین بخشی از سیستم که هدفش بهبود کیفیت توان و کاهش هارمونیک در ریزشبکه ترکیبی AC/DC می باشد در تمامی شرایط به خوبی عملکرده است و ساختار پیشنهادی در این مقاله دارای عملکرد بسیار خوبی می باشد. پس از عملکرد بخش کنترلی مربوط به جبرانسازی هارمونیک در ریزشبکه، میزان THD در حدود ۸۷/۱% بوده و حتی از مقدار اولیه کمتر می باشد که نشان دهنده بهبود کیفیت توان سیستم می باشد. لازم به ذکر می باشد که کلیه شبیه سازی ها در محیط نرم افزاری MATLAB/SIMULINK انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

کیفیت توان، کاهش هارمونیک، ریزشبکه، مبدل واسط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.