مطالعه ی فلوئور در چای سیاه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_858
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معظم حسن پور اصیل

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

چکیده

یکی از منابع مهم تامین فلوئور لازم برای بدن انسان چای است. چای نوشابه ای رایج برای تقریباً نیمی از مردم جهان است. در این بررسی چای را که یکی از منابع فلوئور دار و در کشورمان در دسترس عموم قرار دارد، مورد مطالعه قرار گرفت. بیش از 10 نوع چای مصرفی که در دسترس مصرف کنندگان قرار دارد انتخاب و مقدار فلوئور آن ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که چای های کشت ایران (هیبریدهای چینی) نسبت به چای های خارجی دارای فلوئور بیشتری است و به طور کلی بین 50 تا 205 پی پی ام فلوئور دارند. در چای های دم شده بین 90 تا 93 درصد فلوئور چای استخراج شد. زمان دم کشیدن بر میزان فلوئور تأثیر داشت. پس از 12 تا 14 دقیقه میزان فلوئور به حداکثر رسید، همچنین میزان فلوئور در برگ های مسن بیشتر از برگ های نورسته بود.

کلیدواژه ها

برگ های مسن، زمان دم کشیدن، نوشابه چای، هیبریدهای چای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.