بررسی و تعیین اثرات زمان برداشت و شرایط نگهداری بر عمر انبارداری پرتقال والنسیا
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_734
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1272
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز آموزش جهاد کشاورزی جیرفت و کهنوج
دانشجوی کارشناسی گل و گیاهان زینتی
چکیده
به منظور تعیین اثر زمان برداشت و شرایط نگهداری بر عمر انبارداری پرتقال رقم والنسیا، آزمایشی بصورت فاکتوریل سه فاکتوره در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در باغات مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت از بهمن 83 به مدت دو سال انجام شد. در این آزمایش زمان برداشت بعنوان فاکتور A در پنج سطح (اول بهمن، 15 بهمن، 30 بهمن، 15 اسفند و 30 اسفند)، شرایط نگهداری در سردخانه بعنوان فاکتور B در سه سطح ( 4 و 6 و 8 درجه سانتی گراد) و ر طوبت نسبی 90-85% و مدت نگهداری در انبار بعنوان فاکتور C در چهار سطح ( 60 و 90 و 120 و 150 روز بعد از برداشت) در نظر گرفته شدند، نمونه ها در زمان برداشت و در شرایط انبار از نظر صفات وزن میوه، وزن گوشت، وزن پوست، میزان آب، تفاله میوه، TSS، میزان TAو TSS/TA و ویتامین ث مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد زمان برداشت بر روی کلیه صفات مورد بررسی در سطح %1 معنی دار است دمای انبار فقط بر روی صفات TSS/TA و ویتامین ث در سطح 1% معنی دار گردید. مدت نگهداری بر روی کلیه صفات مورد بررسی به استثنای میزان TSS در سطح 1% معنی دار شد هم چنین اثر متقابل زمان برداشت و دمای انبار بر روی هیچکدام از صفات مورد بررسی معنی دار نگردید، اما اثر متقابل زمان برداشت و مدت نگهداری بر روی صفات میزان TSS ،TA ویتامین ث در سطح 1% معنی دار و بر روی سایر صفات معنی دار نگردید، در حالیکه اثر متقابل مدت نگهداری و دمای انبار بر روی صفات TSS/TA و میزان TA در سطح 1% و وزن پوست و وزن میوه در سطح 5% معنی دار شد و در نهایت اثر متقابل زمان برداشت، مدت نگهداری و دمای انبار بر روی صفات تفاله میوه و وزن میوه در سطح 1% و وزن پوست در سطح 5% معنی دار و بر روی سایر صفات معنی دار نگردید.کلیدواژه ها
پرتقال والنسیا، زمان برداشت، جیرفتمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.