تاثیر کاربرد پس از برداشت تیمار گرمایی بر عمر انباری، فعالیت آنتی اکسیدانی میوه کیوی رقم هایوارد (Actinidia deliciosa cv. Hayward)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_732
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1773
نویسندگان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانش
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
استادیار گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانش
چکیده
اثر پس از برداشت تیمار گرمایی بر روی فعالیت آنتی اکسیدانی میوه کیوی رقم هایوارد طی دوره نگهداری و در انتهای دوره انبارمانی مطالعه شد. میوه ها در مرحله بلوغ تجاری برداشت و با آب داغ 50 درجه سانتی گراد به مدت 2 دقیقه تیمار شدند سپس در دمای 0/5±0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90% به مدت 4 ماه نگهداری شدند. خواص کیفی میوه شامل سفتی بافت، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته کل (TA) ، ویتامین ث و فعالیت آنتی اکسیدانی پس از 2 و 4 ماه اندازه گیری شد. تیمار گرمایی به طور معنی داری فعالیت آنتی اکسیدانی را طی دوره نگهداری و در انتهای انبارمانی افزایش داد. تیمار گرمایی تاثیر معنی داری بر سفتی بافت، مواد جامد محلول و اسید های آلی داشت. میوه های تیمار شده سفتی بافت بالاتری نسبت به شاهد داشتند. اسیدیته کل و مواد جامد محلول در نمونه های شاهد بالاتر از تیمار گرمایی بود. تیمار آب گرم همچنین بر میزان ویتامین ث معنی دار بود. تیمار گرمایی مؤثر در حفظ کیفیت میوه طی 4 ماه نگهداری در سردخانه بود.کلیدواژه ها
تیمار گرمایی، فعالیت آنتی اکسیدانی، فیزیولوژی پس از برداشت، کیویمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.