فرایند آموزش و ساماندهی محتوای کتاب های زبان عربی متوسطه دوم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مدیریت، روانشناسی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF07_709
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا لطفی شیراز

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عربی، دانشگاه گیلان

چکیده

امروزه، آموزش زبان در ایران به صورت کلی و آموزش زبان عربی به خاص، دارای کاستیها و مشکلاتی است و به دنبال آن فرایندیادگیری و یاددهی نیازمند روزآوری و شیوه های متنوع آموزش است. یکی از مشکلات اساسی در آموزش این زبان، عدم توجه کافی ازسوی مولفین کتابها و معلمان به بعد محتوایی آموزش زبان عربی و تاکید بیش از اندازه بر بعد دستوری آن است. پژوهش حاضر باهدف بررسی فرایند آموزش و ساماندهی محتوای کتاب های زبان عربی متوسطه دوم تهیه و تدوین شده است. در این پژوهش از منابعمعتبر داخلی و خارجی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد میبایست با لحاظ نمودن مولفه هایی چون کارکرد و نقش زبان عربی دردنیای معاصر، جایگاه زبان عربی در نظام آموزشی، نیازهای فراگیران و جامعه، فضای فرهنگی و اجتماعی و از سویی دیگر با هدفافزایش توانایی، خلاقیت و آگاهی فراگیران، راهکارهایی کاربردی در دو بخش محتوایی و ساختاری برای تهیه و تدوین کتابهایآموزش زبان عربی در اختیار پژوهشگران و مولفان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

عربی، زبان عربی، متوسطه دوم، کتاب درسی، تحلیل محتوا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.