ارزیابی محله منظریه تبریز بر اساس مدل محله پایدارشهری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین کنفرانس مطالعات و تحقیقات نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرآینده
- کد COI اختصاصی: GPACONF10_143
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 854
نویسندگان
کارشناس ارشد طراحی شهری دانشگاه هنر اسلامی تبریز
استاد گروه معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز
چکیده
محله به عنوان یکی از ارکان اصلی کالبدی شهری دارای نقش اساسی در زندگی ساکنان است و تعادل زندگی در شهرها بستگی به حفظ محله ها دارد. محله ویژگی های بسیاری دارد که فقدان آن ها، صرفا محله را به بافت تبدیل می کند. که امروزه متاسفانه شاهد فروپاشی محلات موجود و تنزل آنها به بافت هستیم . در ایران محله مفهومی عمیق دارد و به عنوان اولین محیط زندگی انسان بعد از خانه محسوب میشود. با گسترش حوزه های پایداری این اصطلاح به شهر ها کشیده شد و در این راستا مفهوم محله پایدار شهری، به عنوان رویکردی جدید، در ساختار محلات شهری در جهت بهبود شرایط زندگی اهالی محله تاکید ویژه دارد. تغییرات در شهرها، در ابعاد اجتماعی و کالبدی و زیست محیطی ، محلات را نیز تحت تاثیر قرار داده است . محلات معمولا با عدم توجه به محیط زیست و نیازهای اجتماعی ، توجه صرف به مسکن ، بلند مرتبه سازی و حاکمیت خودرو شکل میگرد؛ هدف پژوهش حاضر ارزیابی محله منظریه تبریز با استفاده از مدل محله پایدار است . در پژوهش حاضر بعد از بررسی ادبیات نظری موضوع، ۴ بعد اجتماعی ، زیست محیطی ، کالبدی و ارتباطی - حمل ونقل انتخاب شد و معیارهایی متناسب با شرایط نمونه موردی (محله منظریه تبریز) انتخاب شده و سپس ارزیابی محله با استفاده نظرسنجی و مصاحبه با اهالی صورت گرفت . روش تحقیق پژوهش تحلیلی -توصیفی میباشد. یافته های پژوهش نشان میدهد، در محله منظریه تبریز به عنوان یکی از محله های معاصر شهر به ابعاد اجتماعی و ارتباطی - حمل نقل توجه کمتری شده است . در بعد زیست محیط ی پوشش گیاهی در حد مطلوب میباشد، سایر معیار های این بعدمناسب نمی باشند دربعد کالبدی باتوجه به ساخت و سازهای سالهای اخیر و افزایش تراکم باعدم رعایت تناسبات انسانی و ساخت سازهای مبتنی برسوداگری مواجه هستیم درنهایت پیشنهاداتی جهت پایداری محله ارائه شده استکلیدواژه ها
محله،مدل محله پایدار،محله منظریه،تبریزمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.