بررسی طرحهای احراز اصالت در اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوریهای نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: STCONF06_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام رمانی

دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر دانشگاه ازاد اسلامی واحد اراک

سارا نظری

استاد گروه کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

فرزانه قاسمی

کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشگاه ازاد واحد تهران شمال

چکیده

اینترنت اشیا (IoT) توانایی ارائه ابزارهای روزمره با روشی برای شناسایی و راه دیگری برای ارتباط با یکدیگر است . طیف دامنه های کاربردی اینترنت اشیا از جمله خانه های هوشمند، شهرهای هوشمند، پوشیدنی ها، سلامت الکترونیک و غیره بسیار زیاد است . در نتیجه دهها و حتی صدها میلیارد دستگاه به هم متصل خواهند شد. چنین دستگاههایی قابلیت های هوشمندی برای جمع آوری، تجزیه و تحلیل و حتی تصمیم گیری بدون هیچ گونه تعامل انسانی خواهند داشت . در دهه گذشته ، اینترنت اشیاء در مرکز توجهات و تحقیقات زیادی قرار داشته است . امنیت و محرمانه بودن، مسایل مهمی برای کاربردهای اینترنت اشیا بوده و همچنان با چالش های بزرگی مواجه است .یکی از مهم ترین مشکلات مرتبط با امنیت در اینترنت اشیاء، بحث احراز هویت و جامعیت دادهها است . از آنجاکه احراز هویت معمولا نیازمند وجود سرورها و زیرساخت های مناسب برای تبادل پیام میان اجزاء مختلف است ، تامین آن در اینترنت اشیاء کار دشواری است . تایید هویت کاربر ، یک فرایند حیاتی در محیط داخلی و خانگی است که با توجه به مسائل روزافزون امنیتی و حفظ حریم خصوصی است . با پیشرفت شهرهای هوشمند و محیط های خانه ، مفهوم احراز هویت کاربر با یک پیام گستردهتر، نه تنها جلوگیری از دسترسی کاربران غیرمجاز به دسترسی به اطلاعات پیوسته ، بلکه ارائه فرصت هایی برای خدمات سفارشی مربوط به یک کاربر مشخص ، تکامل یافته است .

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، امنیت اینترنت اشیا، احراز هویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.