ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی برخی از گیاهان فلور خوزستان (مطالعه موردی: شهرستان های باوی و باغملک)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCICA03_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قاطعی

استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

نسترن ابین

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و بهنژادی دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی خوزستان

نرگس ممبینی

فارغ التحصیل کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

ترکیبات آنتی اکسیدان طبسعی نقش مهمی در حفظ مولکول ها و ترکیبات حیاتی بدن موجودات زنده در برابر اسیب های ترکیبات اکسیدکننده دارند. در این ازمایش فعالیت آنتی اکسیدانی ۱۶ گیاه به روش DPPH در مناطق باوی و باغملک واقع در استان خوزستان مورد ارزیابی قرار گرفت. در برخی از گیاهان میازن فعالیت آنتی اکسیدانی میان اندام های مختلف بسیار متفاوت بود. برای مثال میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در برگ و ریشه علف هفت بند حدود ۷ برابر بیشتر از ساقه بود. نتایج نشان داد به ترتیب، گیاهان علف هفت بند، شاهپسند درختچه ای و فرفیون بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را داشتند ولی علف هفت بند به دلیل نداشتن ترکیبات سمی از لحاظ کاربردی بر دو گیاه دیگر برتری داشت. به طور کلی در اکثر گیاهان مورد بررسی در این ازمایش میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در گل ها بیشتراز سایر اندام ها بود در حالیکه فعالیت آنتی اکسیدانی در برگ های بیشتر گیاهان مورد آزمایش در حد میانه نسبت به سایر اندام ها قرار داشت. پایین ترین درصد مهار DPPH در ساقه های هلپه و تاج خروس بدست آمد.

کلیدواژه ها

شاهپسند درختچه ای، علف هفت بند، فرفیون، گیاه دارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.