بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر دانش فکری و خود آگاهی افراد در نظام شایسته سالاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF07_380
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی موسوی محب

استادیار دانشگاه آزاد واحد تهران شمال

علی اکبر کاظمی لاری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد واحد شیراز

میلاد هرمزی سبوکی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد واحد شیراز

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر دانش فکری و خود آگاهی افراد در نظام شایسته سالاری انجام شد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر دانش فکری و خودآگاهی افراد در نظام شایسته سالاری، در یک مرکز آموزشی انجام شده است . در این پژوهش از پرسشنامه های استاندارد برای سنجش رهبری تحول آفرین ، دانش فکری، خودآگاهی در نظام شایسته سالاری استفاده شده است . این پژوهش در روش، توصیفی - پیمایشی از نوع همبستگی با ماهیت کاربردی است . جامعه آماری این تحقیق متشکل از همه کارکنان اداره آموزشوپرورش شهر شیراز است . حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۱۲۰ نفر برآورد می شود که با توجه به در دسترس بودن چارچوب نمونه از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی برای انتخاب نمونه استفاده می شود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss۲۶ استفاده شده است . نتایج پژوهش نشان داد که رهبری تحول آفرین تاثیر مثبتی بر دانش فکری و خودآگاهی افراد در نظام شایسته سالاری دارد. به طور خاص، رهبری تحول آفرین با توجه به ارزشهای آموزشی و اجتماعی سازمان، افراد را به توسعه دانش فکری خود تشویق می کند و با ایجاد فرهنگی شایسته سالار، خودآگاهی افراد را تقویت می کند. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که رهبری تحول آفرین به عنوان یکی از مهمترین عوامل در بهبود دانش فکری و خودآگاهی افراد در نظام شایسته سالاری، می تواند به بهبود کیفیت خدمات سازمانی و بهبود عملکرد سازمانی منجر شود و بین رهبری تحول آفرین با دانش فکری رابطه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

رهبری تحول آفرین ، دانش فکری، سرمایه فکری، نظام شایسته سالاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.