بررسی عوامل موثر بر دین داری دانش آموزان دختر متوسطه دوم شهرستان لردگان، استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF07_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رضائی

استادیار گروه معارف اهل البیت (ع) ، دانشکده الهیات و معارف اهل البیت (ع)، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

مرضیه نادری بلداجی

کارشناسی ارشد، منطق فهم دین ، گروه معارف قرآن و اهل بیت ، دانشکده الهیات و معارف اهل بیت ، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

چکیده

دین عبارت است ازمجموعه ای ازباورهادرباره ی هستی وارزشهای مبتنی براین باورها، ارزشها مفهوم عامی است که فروع واحکام دین ونیز اخلاقیات وفضایل ورذایل نفسانی را در بر می گیرد.مابه خاطر متدین بودنمان کارها ویا افعالی را انجام می دهیم که خود این افعال به دو دسته تقسیم می شود: الف : شعایری- مناسکی ، ب:اعمال اخلاقی ،.براین اساس مراد از دینداری روشن میشودکه همانا تقید به آموزه های دین است واگرکسی برمدارآن حرکت کند دیندار محسوب میشود. باتوجه به شتاب تغییر و تحول که ویزگی دوران معاصر است ممکن است تغییر درثابت ترین معیارها واصول زندگی مادی ومعنوی انسانی ازجمله دین نیز رخ دهد. باگرایش به تجدد در این عرصه این دغدغه وجود دارد که فهم سنتی از دین نتواند دینداران و مخاطبان به ویژه نسل نوجوان وجوان را قانع کند اهمیت این موضوع به قدری است که شناخت عوامل موثر بر دینداری ودیندارکردن این قشرآسیب پذیر همواره مورد توجه جامعه شناسان و دینداران بوده است . پژوهش حاضر ابعاد مختلف دینداری، هویت دینی ،مناسک دینی ، و عوامل موثر بر امید اجتماعی دانش آموزان دخترمتوسطه ی دوم دولتی شهرستان لردگان رابررسی می نماید. جامعه ی آماری۲۰۰نفراز دانش آموزان دختر متوسطه ی دوم شهرستان لردگان می باشد که به صورت تصادفی و باکمک فرمول کوکران انتخاب شده است . جهت جمع آوری اطلاعات ازپرسش نامه استفاده شده که پس ازتوزیع ، تجزیه وتحلیل داده ها ازطریق نرم افزارآماری spss صورت گرفته است . نتایج آماری دراین پژوهش نشان می دهد که ازمیان عوامل موثر بر دینداری دانش اموزان بعد شناختی با میانگین ۸۸/۲ و انحراف استاندارد ۰۱۰/۱ بود که به طور معناداری (۰۵/۰(P›ازنمره معیار ۳ کمتر بود. کمترین تاثیر را برآنها داشته است و بعد عاطفی بامیانگین ۶۱/۳ با انحراف استاندارد ۱۷۷/۱ بود که به طور معناداری (۰۵/۰(p< از نمره معیار ۳ بالاتر بود. بیشترین تاثیر را برآنها داشته است .دراین پژوهش به دلیل اینکه ازروش های مطالعه ی کتابخانه ای وبررسی متون ونیز روش های میدانی نظیر پرسشنامه استفاده شده است وهدف آن شناخت صفات، ترجیحات، ویژگی هاو رفتار افراد جامعه ازطریق مراجعه به آن ها بوده است از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - پیمایشی می باشد.

کلیدواژه ها

دین داری، باوردینی ، افعال دینی ، هویت دینی ، امیداجتماعی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.