تاثیر آموزش به روش مونته سوری بر اجتماعی شدن و عزت نفس کودکان پیش دبستانی شهرستان ایذه در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ESCONF07_292
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 230
نویسندگان
کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه
چکیده
هدف اصلی این پژوهش تعیین تاثیر آموزش به روش مونته سوری بر اجتماعی شدن و عزت نفس کودکان پیش دبستانی شهرستان ایذه در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان کودکان پیش دبستانی شهرستان ایذه و نمونه پژوهش شامل ۳۰ نفر(۱۵ نفر گروه آزمایش و ۱۵ نفر گروه کنترل) کودکان پیش دبستانی شهرستان ایذه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از چک لیست مهارتهای اجتماعی شدن کودکان اورگان و پرسشنامه عزت نفس کودکان عزیزی مقدم(۱۳۸۶) استفاده شد. روش تحقیق میدانی از نوع نیمه آزمایشی بود و تجزیه و تحلیل دادهها با نرم افزار SPSS ویرایش ۲۳ صورت گرفت ، در این پژوهش از روش آماری تحلیل کواریانس استفاده شد. نتایج به دست آمده از تحلیل مانکوا نشان داد که اثر آموزش به روش تدریس مونته سوری بر اجتماعی شدن و عزت نفس کودکان پیش دبستانی (۱۶/۴F= و ۰۰۱/۰(P< بود و مقدار تاثیر متغیر مستقل روش تدریس مونته سوری بر اجتماعی شدن پیش دبستانی شهرستان ایذه پس از خارج کردن تاثیر پیش آزمون (۲۰/۰F= و۶۵/۰(P= که در سطح ۰۵/۰P< معنادار نبود، اما نتایج تحلیل کواریانس نشان می دهد مقدار تاثیر متغیر مستقل روش تدریس مونته سوری بر عزت نفس کودکان پیش دبستانی شهرستان ایذه پس از خارج کردن تاثیر پیش آزمون (۱۰/۱۲(F= است و۰۰۲/۰P= که در سطح ۰۵/۰P< معنادار بود این نتایج نشان داد که آموزش به روش تدریس مونته سوری بر اجتماعی شدن تاثیر نداشت و تنها بر افزایش عزت نفس کودکان پیش دبستانی تاثیر داشته است .کلیدواژه ها
روش تدریس مونته سوری، اجتماعی شدن، عزت نفس ، پیش دبستانی .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.