واکاوی و تحلیل آموزش مبتنی بر دیالوگ

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در حوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF07_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عنایت کریم زاده

دانشجوی دکتری رشته مطالعات برنامه درسی، دانشگاه بیرجند، ایران.

هادی پورشافعی

دانشیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه بیرجند، ایران

چکیده

واکاوی معنای دیالوگ از دیدگاه توصیفی و تحلیلی نیز برای تبیین جنبه ای مختلف این مفهوم موثر است . اندیشه باختین و نظریه -پردازان نوگرای اجتماعی که پیرو آن هستند را می توان جزو رویکرد توصیفی دیالوگ ب حساب آورد. در این رویکرد مانند سنت گردهمایی انسانی ، گرایش در فرآیند دیالوگ به ارتباط انسانی است . براساس این رویکرد، انسانها اساسا به دنبال رابطه هستند و برقراری رابطه از طریق دیالوگ، ویژگی بارز آدمی است . انسانها از طریق برقراری رابطه اجتماعی به دنبال کسب معنا هستند. بنابراین هدف این مقاله واکاوی و تحلیل یکی از روشهای آموزش تحت عنوان دیالوگ (گفت وشنود)، است ، که در جهان مدرن امروزی نیازمند توجه فراوان است . برای این منظور پژوهشگر با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی به گردآوری شواهد متنی ، و تجزیه و تحلیل آنها مبادرت کرده تا به سوالاتی درباره این روش آموزش پاسخ دهد: آیا آموزش مبتنی بر دیالوگ یک روش آموزشی است ؟ ماهیت دیالوگ چیست ؟ با چه ضعف هایی روبرو است ؟ تحلیل مبانی نظری این روش آموزش نشان می دهد که با توجه به برخی معیارها و تطبیق آن با روش آموزش مبتنی بر مونولوگ، می توان گفت ، با توجه به پیشرفت بشر و ضرورتهای زندگی در عصر حاضر، بیش از پیش اهمیت ایجاد تحول در بسیاری از روشهای سنتی شناخت و آموزش احساس می شود. برای رهایی از الگوی رایج در نظام آموزشی و تحول در روش شناخت و تحول در روش شناخت و آموزش در کلاسهای درس، باید یک دگردیسی بنیادی در روشهای یاددهی - یادگیری در نظام آموزش و پرورش صورت گیرد. برای اینکه جوامع بقا و دوام داشته باشند، مدارس باید بکوشند تا با به کارگیری راهبردها و الگوهای جدید یادگیری و آموزش، زمینه را برای اعتلا و ارتقای توانایی های دانش آموزان در زمینه تفکر انتقادی، حل مساله ، پژوهش و جست وجوی منطقی فراهم آورند.

کلیدواژه ها

دیالوگ، مونولوگ، ویژگی ها، اصول، نقاط قوت و ضعف دیالوگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.