تعیین ضریب مانینگ کانال سیل برگردان غرب تهران منطقه فردوس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUC20_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مسعودی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

جعفر یزدی

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

محمد شاه سوندی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

معادله مانینگ یکی از اساسی ترین معادلات در مهندسی هیدرولیک است و نقش عمده ای در طراحی های هیدرولیکی دارد. از اینرو تعیین ضریب مانینگ به عنوان یکی از گام های اساسی در انجام مطالعات برشمرده می شود. مطالعه جاری، شرح نتایج تعیین ضریب مانینگ در محدوده کانال سیل برگردان غرب تهران است. برای این منظور از میکرو مولینه برای اندازه گیری سرعت جریان استفاده شده و از سنسور سطح سنج آلتراسونیک برای محاسبه عمق جریان استفاده شده است. در ادامه با داشتن اطلاعات هندسه کانال، ضریب زبری مانینگ محاسبه شده است. همچنین مدل یک بعدی کانال در نرم افزار MIKE۱۱ تهیه شده و صحت ضریب مانینگ محاسبه شده با داشتن سری زمانی عمق ورودی و خروجی کانال مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده برای ضریب مانینگ کانال عدد ۰/۰۳۱۸ را نشان می دهد. اختلاف داده های مشاهداتی و سری زمانی دبی محاسباتی در خروجی در حدود یک درصد است. این موضوع صحت ضریب مانینگ محاسبه شده را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

هیدرولیک، ضریب زبری مانینگ، مولینه، سطح سنج آلتراسونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.